SALTHOLM & KØBENHAVN

KONTRASTERNES MØDESTED

København er måske ikke det, man forbinder med blå natur og friluftsliv. Ikke desto mindre byder storbyen på massevis af blå aktiviteter i kanaler, havnebad, strandparker og de mange levende lystbådehavne. Naboen er ingen ringere end smukke Øresund, og blot et 10 kilometers stenkast fra centrum af heksekedlen ligger øen Saltholm, der med sin særegne form og vilde natur tiltrækker tusindvis af fugle. 

Kalk-øen Saltholm er et fristed for sejlere og kajakker, der nyder roen på behørig afstand af storbyens leben. Øen er én af landets vigtigste fugleøer, men også sæler kalder det omkringliggende farvand for deres hjem. Under overfladen boltrer 155 arter af fisk sig i det klare hav, og københavnerne har lavet masser af spændende tiltag for dykkere, bl.a. med etableringen af en dykkerbane ved Amager. Foretrækker du at forblive tør, giver et besøg på Den Blå Planet dig et unikt og smukt kig under overfladen i alverdens salt- og ferskvandsmiljøer. 

Kulturhistorien fornægter sig heller ikke her, hvor flere søfort vidner om en fortid, hvor angreb fra søsiden var en reel trussel. Flakfortet, Trekroner Fort og Middelgrundsfortet er i dag yndede udflugtsmål for dem, der kommer via vandvejen.  

 

BLÅ OPLEVELSER VED SALTHOLM OG KØBENHAVN

Havskildpadder er et sjældent syn i Danmark. Ikke desto mindre er enkelte dyr alligevel kommet på afveje og er havnet i danske farvande. Havskildpadderne tilbagelægger tusindvis af kilometer i de store have, bl.a. ved at følge havstrømmene rundt.

I januar 2020 valgte en havskildpadde den forkerte strøm og havnede på en strand på vestkysten. Her blev den fundet af nogle turister og efterfølgende bragt til Den Blå Planet. Den var noget underafkølet grundet det kolde vand, men med kyndig hjælp fra akvariets personale kom den sig godt.

I dag lever den i bedste velgående og svømmer fornøjet rundt i Oceanet akvariet på Den Blå Planet, hvor du kan besøge den.

GALLERI FRA SALTHOLM OG KØBENHAVN