MARIAGER FJORD

DANMARKS LÆNGSTE FJORD

Mariager Fjord er af mange blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord. Og det er med god grund, for her får du en unik og varieret natur og en overflod af maritime oplevelser. Inderfjorden er meget forskellig fra yderfjorden. Ved åbningen ud til Kattegat er farvandet meget lavvandet, og strandenge og holme dominerer landskabet. En udgravet sejlrende er eneste vej ind i den 42 kilometer lange fjord for dem, der kommer via vandvejen. Til gengæld bliver inderfjorden meget dyb, og her er det høje bakker og skovklædte skrænter, der præger den bugtende kystnatur.

Hele vejen langs kysten finder du små perler i form af hyggelige havne og fiskerlejer, naturområder og de karakteristiske hager, der stikker ud i fjorden og giver den et ’takket’ udseende. Her er masser af smukke steder at tage ophold, både ved de mange turbøjer, i bugterne og på land. De lokale ’blå’ klubber har været fantastisk dygtige til at samarbejde om de mange oplevelser, så både lokale og turister kan nyde deres smukke fjord i fulde drag, bl.a. gennem guiden ’De Blå Stier’.

BLÅ OPLEVELSER I MARIAGER FJORD

Kig med på Mariager Fjords friluftskort, og bliv klar til en tur på eller langs fjorden.

Mariager Fjord er ikke blot én af vores smukkeste fjorde, den er også centrum for et hav af spændende, blå friluftsoplevelser.

Leif Halling fra Mariager Kajakklub giver et overblik over fjorden og fortæller hvad sejleren, roeren og vandreren kan opleve. Han kommer omkring naturområder, havne, overnatningsmuligheder, dyrelivet og meget mere, så du kan planlægge din tur lige som du vil.