SYDFYNSKE ØHAV VEST

Ø-PARADISET MOD SYD

Det lyder eksotisk, og det er det nok også efter danske standarder. For her i Det Sydfynske Øhav er der en stemning og en natur som ingen andre steder i landet. 55 øer og holme er strøet udover dette lavvandede farvand, hvor naturoplevelserne står i kø. Flotte klinter præger øernes sydvendte kyster og langstrakte sandtanger og vilde holme tiltrækker et rigt dyreliv. Her er noget for enhver, der elsker blå eventyr og aldrig får nok af at udforske nye steder.

I den vestlige del af øhavet venter bakkede Lyø, der bl.a. er hjemsted for et smukt fuglereservat. De tidligere separate øer, Avernakø og Korshavn byder ind med charmerende havne og forskellige naturtyper i øst og vest. Så er der snoede Svelmø og Bjørnø med Holmene, der hver især har noget unikt at byde på. Fælles for alle øer er de små hyggelige landsbyer og bebyggelser, der emmer af god, gammeldags idyl.

Når man bevæger sig rundt mellem de mange øer, er det værd at bemærke sig at dette engang var et sammenhængende stykke land, der blev oversvømmet af vand fra smeltende iskapper mod nord. Øerne og holmene var det, der stod tilbage. Og i dag er det et ørige, der tiltrækker et skønt fællesskab af naturglade og eventyrlystne mennesker side om side med titusindvis af havfugle, marsvin og sæler, der har indtaget den unikke havnatur.

SNORKLING & DYKNING

BLÅ OPLEVELSER I SYDFYNSKE ØHAV VEST

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

GALLERI FRA SYDFYNSKE ØHAV VEST