KOLDING FJORD

LILLEBÆLTS BUGTEDE FJORD

Kolding Fjord graver sig ind i Jylland lige der, hvor Lillebælt er allermest snoet. Det betyder også at nogle af de velkendte forhold fra Lillebælt gør sig gældende her, f.eks. strømfyldte farvande og masser af marsvin. Fjorden bugter sig ca. 8 kilometer ind til Kolding by, der byder på masser af oplevelser. Kolding har to lystbådehavne, der er gode udgangspunkter for blå oplevelser samt hyggelige Skærbæk Lystbådehavn ved udmundingen til Lillebælt.

Inde i fjorden er der både idylliske vige, dynamiske odder, halvøer og holme. Den nordlige del af fjorden med Gudsø Vig, Eltang Vig og Houens Odde er helt perfekt til kajak- eller SUP eventyr. Her er naturen mere spændende, men egner sig ikke til dybtliggende fartøjer. Den sydlige del af fjorden byder på flere dejlige sandstrande og sandodder, der strækker sig ud i fjorden. Her ligger også Paradisbugten og Agtrup Vig, som er skønne steder at tage en pause og nyde omgivelserne. Den inderste del af fjorden er oprettet som vildtreservat for at beskytte de mange andefugle, der holder til i Kolding Fjord.

BLÅ OPLEVELSER I KOLDING FJORD

Pukkelhvaler er forholdsvis sjældne i danske farvande, men de ses med jævne mellemrum, bl.a. i Lillebælt. I sommeren 2014 fangede Gl. Ålbo Campings overvågningskamera en pukkelhval, der sprang ud af vandet tæt på kysten en tidlig morgen. Det var noget, der kunne få de besøgende på dupperne, men hvalen forsvandt hurtigt igen.

Pukkelhvaler kan blive op til 16 meter og 35 tons, og hvalen i videoen vurderes til at være ca. 12 meter lang. Pukkelhvaler springer ud af vandet på denne måde for at kommunikere med andre hvaler. Noget, som denne pågældende hval desværre ikke havde så meget held med.