KAJAK, KANO & SUP

KOLDING FJORD

KOLDING FJORD I KAJAK

Kolding Fjord er et herligt kajaksted med masser af flot kystnatur og kringelkroge, hvor du kan gå på opdagelse. Der er flere steder, hvor du kan sætte i, bl.a. de to havne i Kolding eller Skærbæk Lystbådehavn. Men der er også mange steder langs kysten, f.eks. Rebæk eller Løverodde Strand. Kolding Fjord egner sig også udmærket til SUP, især Gudsø Vig og Eltang Vig er gode, beskyttede områder med lavt vand og spændende kystlinje. Disse to vige er også højdepunkter i kajak, men vær opmærksom på vanddybderne, da vandet nogle steder er meget lavt.

Ved halvøen Houens Odde, der separerer Gudsø og Eltang Vig, ligger der flydende shelters, som er en helt speciel oplevelse at overnatte i, og perfekt hvis du vil rundt i fjorden over flere dage. Det er i det hele taget et utroligt charmerende sted, der er omringet af rørskov, høje træer og bakket terræn. Sørg også for at ro forbi Kidholme, som er to sammenvoksede holme med strandeng og masser af fugleliv.

Ved udmundingen til Lillebælt ligger Løverodde Strand på sydsiden af fjorden. Paradisbugten og Agtrup Vig er nogle små, skønne bugter, der sammen med sandtangerne Skarre Odde og Løger Odde udgør et fantastisk område til kajak og SUP. Vær dog opmærksom på vinden, når du runder odderne. Rebæk Strand er en lækker lille sandstrand, og ved siden af ligger der en teltplads ud til vandet, som også er et fint overnatningssted. Tag også turen et stykke ind i Kolding Å fra bunden af fjorden ved den sydlige marina, for at få en ekstra oplevelse med.

UDGANGSPUNKT:

Koldings havne, Skærbæk Lystbådehavn m.fl. 

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

EGNET TIL:

Kajak, SUP, kano 

DISTANCE:

Varierende 

BLÅ OPLEVELSER I KOLDING FJORD

Pukkelhvaler er forholdsvis sjældne i danske farvande, men de ses med jævne mellemrum, bl.a. i Lillebælt. I sommeren 2014 fangede Gl. Ålbo Campings overvågningskamera en pukkelhval, der sprang ud af vandet tæt på kysten en tidlig morgen. Det var noget, der kunne få de besøgende på dupperne, men hvalen forsvandt hurtigt igen.

Pukkelhvaler kan blive op til 16 meter og 35 tons, og hvalen i videoen vurderes til at være ca. 12 meter lang. Pukkelhvaler springer ud af vandet på denne måde for at kommunikere med andre hvaler. Noget, som denne pågældende hval desværre ikke havde så meget held med.