NYBORG FJORD

EN SMUK FJORD FULD AF MULIGHEDER

Nyborg Fjord er et spændende område at gå på opdagelse i. Den gamle færgeby, der har været havn for både bil- og togfærger i årtier inden Storebæltsbroen blev bygget færdig i 1997, er et livligt sted for marine oplevelser. Utraditionelle snorkel- og dykkersteder venter på dig, og den smukke fjord med et rigt fugleliv og masser af marsvin er perfekt til at udforske i både kajak, SUP og båd. Selv lystfiskere bliver forkælet med ét af Danmarks bedste fiskesteder ved Knudshoved molen.

Nyborg har utroligt meget strand i forhold til byens størrelse. På østsiden strækker en lækker sandstrand sig hele vejen fra Storebæltsbroen og nordpå ud af byen. Syd for byen er det den smukke strand med det klare vand ved Kajbjergskoven, der er et besøg værd.

På Knudshoved halvøen ligger Slipshavn, der huser lavvandede laguner og vådområder, som er oplagt til udflugter både på vand og på land. I den modsatte side af fjorden ligger indgangen til Holckenhavn Fjord og den lille fritidshavn, Lillestrand. Området ved dæmningen her er ret charmerende og vrimler med forskellige fugle året rundt.

BLÅ OPLEVELSER I NYBORG FJORD

Hvad sker der egentlig under båden, når du ligger ved en turbøje?

Her i Nyborg sker der en hel masse! Bl.a. kan du møde stor tangnål, som er vores næststørste nålefisk med sine helt op til 46 cm. Stor tangnål har yngletid i juli til oktober, og her overfører hunnen ca. 200 æg til forskellige hanner, der bærer dem i sin rugepose. En stor han kan bære op til 500 æg.

Arten er en passiv jæger, som ligger stille på bunden og venter på sit bytte.
Forbipasserende smådyr suges ind i toppen af fiskens pipettelignende mund. Føden udgøres især af små fritsvømmende krebsdyr og fiskeyngel.

Så hop i vandet med maske, snorkel og svømmefødder næste gang, du ligger for svaj ved en turbøje!