VANDRERUTER

NYBORG FJORD

KNUDSHOVED HALVØEN

Når det er den blå natur, der skal i fokus på en vandretur i Nyborg, er Knudshoved halvøen et godt bud. Her kan du gå langs vandet fra p-pladsen ved Slipshavn og ud til Knudshoved Fyr. Du kan også fortsætte ud til molerne, langs havnebassinet og tilbage ad Fyrvej og Slipshavnvej. Den nærliggende skov har også mange stier, der bl.a. fører hen til golfbanen og en lavvandet lagune fyldt med måge- og vadefugle.

På turen mod Knudshoved Fyr skal du kigge til begge sider. Ude på vandet ligger mange spændende fugle, som f.eks. toppet skallesluger, edderfugle og måske tejst, der er kommet hertil fra Sprogø. Langs vandkanten ses stor præstekrave ofte. På et tidspunkt passerer du Østerø Sø, som vrimler med flere spændende fugle. Afhængig af sæsonen kan du opleve grågæs, pibeænder, klyder, skarver, gravænder og mange flere.

FANTASTISK UDSIGT OVER STOREBÆLT
Knudshoved Fyr ligger på en bakketop, og på klinterne under fyret yngler digesvaler i foråret. Her er der en spektakulær udsigt ud over Storebælt og den imponerende Storebæltsbro. Herfra samt fra molen skal du holde udkig efter marsvin, som her kommer helt tæt ind under land.

Det store havnebassin var tidligere hjemhavn for de gamle bilfærger, der fragtede passagerer mellem Nyborg og Korsør. Færgelejerne ligger der stadig, men naturen har overtaget området omkring færgelejerne. I dag bruges bassinet flittigt af lystfiskere, snorklere og SUP’ere.

UDGANGSPUNKT:

P-pladsen på Slipshavnvej

SVÆRHEDSGRAD:

Let

FACILITETER:

Ingen

DISTANCE:

Ca. 3-5 kilometer

BLÅ OPLEVELSER I NYBORG FJORD

Hvad sker der egentlig under båden, når du ligger ved en turbøje?

Her i Nyborg sker der en hel masse! Bl.a. kan du møde stor tangnål, som er vores næststørste nålefisk med sine helt op til 46 cm. Stor tangnål har yngletid i juli til oktober, og her overfører hunnen ca. 200 æg til forskellige hanner, der bærer dem i sin rugepose. En stor han kan bære op til 500 æg.

Arten er en passiv jæger, som ligger stille på bunden og venter på sit bytte.
Forbipasserende smådyr suges ind i toppen af fiskens pipettelignende mund. Føden udgøres især af små fritsvømmende krebsdyr og fiskeyngel.

Så hop i vandet med maske, snorkel og svømmefødder næste gang, du ligger for svaj ved en turbøje!