LILLEBÆLT SYD

IDYLLISKE ØER OG EVENTYRLIG NATUR

Mod syd åbner Lillebælt sig fra den smalle rende i nord. Et lille ørige venter den eventyrlystne, der elsker at bruge masser af tid på og ved vandet. Små perler langs de bugtede sydvestfynske og sønderjyske kyster skaber sammen med øerne et område med adskillige blå oplevelser. Er du i båd eller kajak, så er mulighederne endeløse, når ruten skal planlægges.

Du møder en del charme, når du besøger de små, hyggelige byer. Assens er en perle med en stor og flot marina, Årøsund Havn er et yndet udflugtsmål for lystsejlere og et godt udgangspunkt for en smuk og overskuelig kajaktur rundt om Årø og Linderum. Bågø er en idyllisk ø, som nås med færgen hvis man ikke er i kajak eller båd. Og så er der enestående Torø, som emmer af en fredfyldt stemning og et meget smukt lys.

Både øerne og kysterne er hjemsted for utroligt mange søer, tanger og strandenge. Denne naturtype tiltrækker et meget varieret fugleliv og andet dyreliv. Så husk altid kikkerten uanset om du bevæger dig til lands eller vands.

BLÅ OPLEVELSER I LILLEBÆLT SYD

Fem skelsættende historier fra Bågø.

Bågø er en lille, charmerende ø midt i det sydlige Lillebælt. Øen er et yndet udflugtsmål for sejlere, og 5 turbøjer indbyder til et ophold langs Bågøs kyst. Men også kajakker besøger ofte øen, som har en utrolig smuk natur og små, idylliske landsbyer.

Har du hverken kajak eller båd kan du tage færgen fra Assens. Du kan billigt og nemt leje cykler, så du kan komme rundt på hele øen. I videoen her tager Blå Oplevelsers Søren Larsen cyklen rundt på Bågø og dykker ned i fem skelsættende begivenheder på øen. Han kommer bl.a. forbi en gammel skole, der er lavet om til et naturcenter og fortæller om en voldsom stormflod i 1872, hvor ¾ af øen blev oversvømmet.