VANDRERUTER

LILLEBÆLT SYD

TORØ RUNDT

Torø er et godt udflugtsmål for dem, der er på udkig efter en overskuelig vandretur på et helt unikt sted. Du kan dog også sagtens gøre turen længere ved at starte turen inde fra Assens og gå langs kyststierne hele vejen til Torø. Tager du den korte tur, kan du parkere ved Thorøhuse forsamlingshus, hvor der også er et toilet. Selvom Torø er landfast med Fyn via en lang tange, er det dog broen ved Drejet, der nemmest fører dig over på den anden side.
Allerede her mærker du idyllen. Thorøhuse er en lille, hyggelig by, der straks afgiver en behagelig stemning. Når du krydser broen over den lille kanal, der er er omkranset af rørskov, er du allerede vidne til noget af den smukke natur i området.

FLERE MULIGE RUTER
Først møder du et stykke med eng og et lille fiskerleje. Herefter deler stierne sig. Går du til højre kommer du ud på et langt stykke strandeng med vand på begge sider. Her skal du gå samme vej tilbage. Går du ligeud eller til venstre kommer du rundt på Torø. Flere steder er der andre stier, der tager dig ud til stranden eller gennem små skovområder. Vær opmærksom på at bygningerne er private feriekolonier og dem må du ikke gå hen til.

Tag dig god tid til at afprøve de forskellige stier, for der er masser at opleve. Vilde blomster, sommerfugle, flotte udsigtspunkter og dejlig strand er her masser af. Nogle steder kravler træerne ned til strandkanten og det kan være udfordrende at gå langs vandet. Vær også opmærksom på at du i fuglenes yngleperiode (1. marts – 15. juli) ikke må gå på den vestlige del af Torø. Forskellige måge-, terne- og andre havfuglekolonier bruger strandbredden til udrugning af æg. Strandtudser og skrøbelige strandplanter skal også have fred. 

HUSK FROKOST OG BADETØJ
Der er flere gode steder at tage en pause og nyde frokosten. Udsigten ud mod Lillebælt er rigtig smuk. Her skal du holde øje med marsvin, der ofte kommer helt tæt på land. Bundgarnspæle med hvilende skarver møder du også her. Og så er der et langt stykke med strand og længere mod syd en badebro. Det er altid anbefalet at tage badetøj med, da en dukkert i det klare vand er svær at modstå efter en god, lang vandretur rundt. 

Er du til en længere vandretur, evt. med overnatning, så læs mere om turen fra Assens til Torø her. 

 
UDGANGSPUNKT:

Parkeringspladsen ved Thorøhuse forsamlingshus

SVÆRHEDSGRAD:

Let

FACILITETER:

Toiletter ved p-pladsen

DISTANCE:

Ca. 2-5 kilometer

BLÅ OPLEVELSER I LILLEBÆLT SYD

Fem skelsættende historier fra Bågø.

Bågø er en lille, charmerende ø midt i det sydlige Lillebælt. Øen er et yndet udflugtsmål for sejlere, og 5 turbøjer indbyder til et ophold langs Bågøs kyst. Men også kajakker besøger ofte øen, som har en utrolig smuk natur og små, idylliske landsbyer.

Har du hverken kajak eller båd kan du tage færgen fra Assens. Du kan billigt og nemt leje cykler, så du kan komme rundt på hele øen. I videoen her tager Blå Oplevelsers Søren Larsen cyklen rundt på Bågø og dykker ned i fem skelsættende begivenheder på øen. Han kommer bl.a. forbi en gammel skole, der er lavet om til et naturcenter og fortæller om en voldsom stormflod i 1872, hvor ¾ af øen blev oversvømmet.