KØGE BUGT

HVOR NATURELSKERE OG FUGLE MØDES

Køge Bugt er et smukt område til rekreative aktiviteter på vand og langs kyst. Her finder du den ene skønne lystbådehavn efter den anden, og hver byder de på masser af liv og muligheder. I nord ligger Greve, Ishøj, Brøndby og Vallensbæk havne, og længere mod syd møder du Mosede Havn og Køge Marina. Der ligger flere turbøjer i den nordlige del af bugten. I Ishøj sørger Havhytten for masser af blå aktiviteter året rundt, og langs kysten samles sejlere, roere, dykkere og vandrere for at nyde naturen og kystens sandklitter og strande.

Men også fugle samles her i stor stil. Det skyldes bl.a. de mange vådområder langs kysten og den vigtige placering langs mange fugles trækruter. Mellem Ishøj og Greve ligger et godt fugleområde, og nord for Køge ligger Ølsemagle Revle. Det er et område, der er skabt af sandaflejringer fra havet for mindre end hundrede år siden. Her er en kombination af søer, øer, strandeng, sandrevler og rørskov, og det betyder at du kan opleve bl.a. ænder, gæs og vadefugle i stor stil, men også rovfugle og andre fugle. Endelig kan du besøge Mosede Fort og finde ud af, hvordan Danmark sikrede Køge Bugt mod ubudne gæster under 1. Verdenskrig.

 

BLÅ OPLEVELSER I KØGE BUGT

Køge Bugt byder på mange gode muligheder for at opleve kystnaturen. De mange livlige havne er et godt udgangspunkt for aktiviteter på vandet, og her ligger også flere turbøjer til sejlerne. Under vand er bugten god til at gå på undervandsjagt efter pighvar, og over vand er der masser af muligheder for at vandre og se på fugle.

Ishøj Naturcenters Havhytte arrangerer ture i og ved Køge Bugt året rundt. Det kan f.eks. være fugleture, ture med vilde strandurter i fokus eller ture med waders og vandkikkert for at undersøge livet på det lave vand. På alle ture følges du med en naturvejleder, så du kommer helt tæt på bugtens dyre- og planteliv. Læs mere om Havhytten og Ishøj Naturcenters tilbud her