SNORKLING & DYKNING

KØGE BUGT

UV JAGT EFTER PIGHVAR

Køge Bugt er specielt godt til at gå på undervandsjagt efter pighvar. Fladfisken vokser sig stor og flot her, hvor du kan finde den på sandbunden mellem de tangbegroede sten. Mange UV jægere går ud ved Arken museet, hvor der skulle være godt at jage, men du kan altså tage ud fra andre steder langs kysten også.

Du kan også finde andre fladfisk her, f.eks. skrubber. Hold øje med fiskenes omrids på bunden, og øjne, der som det eneste stikker op af sandet.

UV jagt er for alle, der kan lide at snorkle og fiske. Du skal have fisketegn for at undervandsjage, og så skal du have udstyret i orden. En ordentlig våddragt, der falder i et med undervandsnaturen, lange finner, der giver fart og dybde, en god maske og et blybælte med en passende mængde bly er altafgørende. Dertil kommer selve harpunen, som fås i mange forskellige størrelser og typer, samt et fangstnet. Sidst men ikke mindst skal du have en markeringsbøje. Mange bruger en bøje, der også fungerer som opbevaring. Du kan finde al udstyret i en dykkerbutik, og det er vigtigt at prøve det først i en fysisk butik, så du er sikker på at få det helt rigtige til en god og sikker undervandsjagt.

UDGANGSPUNKT:

Arken, eller hvor som helst der er adgang fra kysten/stranden

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

FACILITETER:

Ingen

BLÅ OPLEVELSER I KØGE BUGT

Køge Bugt byder på mange gode muligheder for at opleve kystnaturen. De mange livlige havne er et godt udgangspunkt for aktiviteter på vandet, og her ligger også flere turbøjer til sejlerne. Under vand er bugten god til at gå på undervandsjagt efter pighvar, og over vand er der masser af muligheder for at vandre og se på fugle.

Ishøj Naturcenters Havhytte arrangerer ture i og ved Køge Bugt året rundt. Det kan f.eks. være fugleture, ture med vilde strandurter i fokus eller ture med waders og vandkikkert for at undersøge livet på det lave vand. På alle ture følges du med en naturvejleder, så du kommer helt tæt på bugtens dyre- og planteliv. Læs mere om Havhytten og Ishøj Naturcenters tilbud her