RANDERS FJORD

HVOR FJORDEN OG FLODEN MØDES

I Randers Fjord venter et stykke unik natur, der er præget af store forskelle mellem yder- og inderfjord. Fjorden er kendt for sine omfattende rørskove, der vokser langs store dele af kysten. Men yderst, ved udmundingen til Kattegat, er det holme og sandrevler, der dominerer. Danmarks eneste flod, Gudenåen, løber ud i fjorden via et imponerende og meget naturskønt deltaområde. Herfra snor fjorden sig smalt mod øst, deler sig ved Grund Fjord, og fortsætter nordpå mod Kattegatkysten. Og undervejs er der mulighed for rigtigt mange blå oplevelser.

Som sejler skal man holde tungen lige i munden gennem den smalle sejlrende, men man bliver belønnet med flere hyggelige lystbådehavne og smukt beliggende turbøjer. I kajak, kano eller på SUP finder man den ene rørskovs-jungle efter den anden at gå på opdagelse i. Og er man blot interesseret i det varierede dyreliv, oplever man tydeligt den store forskel fra sivsøgende andefugle i bunden og midten af fjorden, til sæler og havfugle, der holder til på sandrevlerne ved havet.

BLÅ OPLEVELSER I RANDERS FJORD

Randers Fjord byder på rigtigt mange blå aktiviteter, uanset om du sejler, ror eller blot vil udforske fjordkysten i et par waders. Voer Færgested er et godt udgangspunkt for mange af aktiviteterne, da du kan komme på forskellige ture med Fjordcentret.

Du kan f.eks. låne en kano eller kajak og gå på opdagelse i den tætte rørskov, der flere steder omkranser den smalle fjord. Omtrent en sømil syd for færgestedet ligger et helt fantastisk område med damme og kanaler i rørskoven, som du kan ro imellem.

Hør Carsten Enemark fra Fjordcentret fortælle mere om mulighederne i Randers Fjord.