TÆT PÅ HAVET

RANDERS FJORD

KYST- OG FJORDCENTRET

Fjordcentret er et oplevelsescenter, der ligger tæt på vandet ved Voer Færgested. Centret tilbyder en lang række sjove og udfordrende aktiviteter gennem (våd) leg og læring. Der er både udendørs- og indendørsområder, og så er der en masse aktiviteter ud af huset, hvor du kommer helt tæt på livet i smukke Randers Fjord. Indendørsudstillingen byder bl.a. på interaktiv læring, du kan f.eks. lære om knob og stik og fossiler, og så er der en fotoudstilling om Randers Fjord. Du kan også møde Fjordcentret på andre lokaliteter og være med i aktiviteter, f.eks. i Grenå, Bønnerup og Fjellerup.

En af de mest populære aktiviteter er ture ud i fjorden, hvor du iført waders og med spand og net, går på opdagelse i det lave vand og fanger smådyr. En naturformidler fortæller sjove og spændende facts om de forskellige fisk, krabber og andre smådyr, og nogle af dem flytter ind i centrets rørebassin eller akvarie. Du kan også komme ud på fjorden i kano eller kajak og opleve de helt fantastiske rørskove. Eller du kan tage med på fisketur i jolle, hvor fangsten efterfølgende tilberedes i centrets udekøkken. Her bliver du inspireret til at prøve nye fiske- eller tangretter, f.eks. plankefisk eller flødestuvet tang.

ADRESSE:

Kyst- og Fjordcentret
Voer Færgevej 123
8950 Ørsted
Tlf: 86489685
post@kystogfjordcentret.dk

BLÅ OPLEVELSER I RANDERS FJORD

Randers Fjord byder på rigtigt mange blå aktiviteter, uanset om du sejler, ror eller blot vil udforske fjordkysten i et par waders. Voer Færgested er et godt udgangspunkt for mange af aktiviteterne, da du kan komme på forskellige ture med Fjordcentret.

Du kan f.eks. låne en kano eller kajak og gå på opdagelse i den tætte rørskov, der flere steder omkranser den smalle fjord. Omtrent en sømil syd for færgestedet ligger et helt fantastisk område med damme og kanaler i rørskoven, som du kan ro imellem.

Hør Carsten Enemark fra Fjordcentret fortælle mere om mulighederne i Randers Fjord.