ÅRHUS BUGT

ET SKØNT FARVAND OG EN VILD KYSTNATUR

Området ved Århus bugt er et af vores mest naturskønne. Vige og halvøer bugter og kringler sig med masser af laguner og læ steder, der indbyder til nærmere udforskning. Her er masser af hyggelige lystbådehavne, både store og små, der hver har deres egen atmosfære. Flere turbøjer venter på dig, hvis du foretrækker at ligge for svaj i naturens ro. Mulighederne for en tur i kajak, kano eller på SUP board er uendelige, og det rekreative område ved Natomolen er et godt udgangspunkt, når naturen under vand skal opleves.

Kystskoven strækker sig langs store områder af kysten, og udsigten fra de træbeklædte klinter er fantastisk. Fuglelivet trives i lagunerne og de mange områder med flad strandeng, og både marsvin og sæler boltrer sig i det afvekslende farvand. Marsvin kan regelmæssigt ses i Århus Havn, og bugten har ofte været genstand for delfinbesøg.

Men også kystkulturen er uforlignelig her. Ombord på Fregatten Jylland oplever du historiens vingesus, og Kalø Slotsruin er et populært udflugtssted for både sejlere, roere og vandrere. Den flotte ruin tager sig smukt ud fra vandsiden med Nationalpark Mols Bjerge som kulisse.

BLÅ OPLEVELSER I ÅRHUS BUGT

Den Uendelige Bro er, som navnet antyder, en bro hvor du kan gå i al uendelighed uden at nå til vejs ende. Broen ligger utroligt naturskønt, og indbyder til flere omgange rundt, og du kan også tage en pause og nyde udsigten over havet.

Den Uendelige Bro ligger ved Marselisborg syd for Århus ved stranden. Den blev skabt i forbindelse med en udstilling i 2015, hvor kunstværket og badebroen – sammen med en række andre kunstinstallationer – prægede kyststrækningen midlertidigt. Den Uendelige Bro fik dog lov at blive permanent til glæde for naturelskere fra nær og fjern.

Hør Søren Larsen fortælle om broen – og et mystisk fund på stranden.