SEJLADS

ÅRHUS BUGT

RUNDT I ÅRHUS BUGT

Der er rigtigt meget for lystsejleren at opleve i Århus Bugt og Syddjurs. Området er kranset ind af bugter, vige, halvøer og øer. Fra Tunø og spidsen af Samsø mod syd og Kalø og Ebeltoft vige mod nord. I disse vige ligger flere turbøjer, du kan tage ophold ved, og så er der ellers masser af store og små lystbådehavne. Du kan derfor nemt bruge flere dage i området, hvis du vil have det hele med.

En maritim stemning møder både kultur og imponerende natur her, og starter du sejlturen i den sydlige del, er Norsminde lystbådehavn og indgangen til fjorden et besøg værd. En masse lækre sandstrande ligger som perler på en snor og hele kysten syd for Århus er præget af tæt, grøn kystskov. Har du gummibåd med og kan tage i land, er her masser af utroligt smukke gåture i skoven med udsigt over havet, f.eks. ved Marselisborg Dyrehave og Den Uendelige Bro.

DET DYNAMISKE FARVAND MOD NORD
Selve Århus Havn bugner af tilbud til den besøgende, med både havnebad, havbane og masser af gode spisesteder. Du kan ligge i både Marselisborg Lystbådehavn syd for, og Århus Lystbådehavn nord for. Kysten nord for Århus byder på flere lækre strande inden du når hyggelige Egå Marina og Kaløvig Bådelaug.

Heroppe mod nord begynder landskabet for alvor at ændre sig. Laguner, vige og halvøer skaber et kringelkroget og smukt farvand. Kalø Slotsruin ligger flot set fra vandsiden, og bagved denne er Nappedam Lystbådehavn klar til at tage imod dig. Tag en tur ind i Knebel Vig med den lille hyggelige havn og rundt om Skødshoveds smukke strandenge med masser af vade- og andefugle. 

Er det naturen, der trækker, så tag ind i Begtrup Vig og nyd fuglelivet på de små holme, mens du ligger ved en turbøje. Sletterhage Fyr står utroligt flot mellem bakket skov og blåt hav. Ebeltoft Vig byder på flere turbøjer, skønne strande og måske en snorkeltur ved Natomolen for dem, der vil undersøge hvad der sker under overfladen. 

EN ANDERLEDES HAVNEOPLEVELSE
Ebeltoft havn er et utroligt dejligt område, der bl.a. huser Fregatten Jylland. Vil du have en anderledes havneoplevelse, så besøg Øer Havn, hvor du skal igennem en sluse for at komme ind i havnen, der er anlagt i en kunstig sø. Området ud til kysten er rigtigt smukt og her kan du opleve masser af vade- og andefugle, og hvis du er heldig, også sæler, der nyder sandbankerne. 

Herfra kan du tage turen ud til Hjelm og ligge for svaj i bugten eller stikke nord om Djursland mod Grenå og det åbne Kattegat. 

 
UDGANGSPUNKT:

Århus Lystbådehavn, Egå Marina, Marselisborg Lystbådehavn m.fl. 

SVÆRHEDSGRAD:

Middel

DISTANCE:

Varierende

TURBØJER I ÅRHUS BUGT

Egens vig
GPS position:
56° 16′ 28″N 10° 28′ 31″E

Sejlklubben Bugten Århus
GPS position: 
56° 5′ 4″N 10° 15′ 10″E

Ebeltoft Vig N
GPS position:
56° 13′ 18″N 10° 35′ 60″E

Egsmark Grund Ø
GPS position:
56° 12′ 52″N 10° 40′ 1″E

Egsmark Grund Ø-1
GPS position:
56° 11′ 36″N 10° 33′ 54″E

BLÅ OPLEVELSER I ÅRHUS BUGT

Den Uendelige Bro er, som navnet antyder, en bro hvor du kan gå i al uendelighed uden at nå til vejs ende. Broen ligger utroligt naturskønt, og indbyder til flere omgange rundt, og du kan også tage en pause og nyde udsigten over havet.

Den Uendelige Bro ligger ved Marselisborg syd for Århus ved stranden. Den blev skabt i forbindelse med en udstilling i 2015, hvor kunstværket og badebroen – sammen med en række andre kunstinstallationer – prægede kyststrækningen midlertidigt. Den Uendelige Bro fik dog lov at blive permanent til glæde for naturelskere fra nær og fjern.

Hør Søren Larsen fortælle om broen – og et mystisk fund på stranden.