KARREBÆKSMINDE BUGT

DANMARKS SMUKKE SYDKYST

På Sjællands sydkyst står de blå naturoplevelser i kø. Fra det vestlige punkt, hvor Storebælt mødes med Smålandsfarvandet, til kysten drejer sydover mod Avnø Fjord og Knudshoved Odde. Det ene vildtreservat efter det andet, hvor tusindvis af fugle yngler og raster på smukke, dynamiske strandenge, øer, holme og i smukke vådområder og fjorde. En sælkoloni på op til flere hundrede sæler, der har gjort stenrevet i Avnø Fjord til deres hjem. Og en skøn havbund med masser af farvestrålende liv.

Ikke nok med det. Du får også ægte feriestemning og kommer helt ned i gear i de få, men hyggelige samfund langs sydkysten. Det lille fiskerleje, Bisserup, og Karrebæksminde, der er indgang til den lange kanal til Næstved, er besøg værd. Langs kysten finder du også flere dejlige sandstrande og flotte klinter med en uforlignelig udsigt over Smålandsfarvandet. Så uanset hvilket fartøj, du ankommer i, om du er til bens eller vil under overfladen, kan du godt regne med at skulle tage dig god tid for at få det hele med.

BLÅ OPLEVELSER I KARREBÆKSMINDE BUGT

Avnø Fjord er en af Danmarks bedste steder at se sæler fra land. Flere hundrede sæler opholder sig på og omkring stenrevet i fjorden. Her får de unger, slapper af og fælder deres pels.

Avnø og fjorden blev fredet i 2002, og Avnø Naturcenter blev indrettet på en gammel forsvarsflyveplads på den naturskønne halvø. På naturcentret kan du lære mere om sælerne og de andre dyr, der lever i området. Herfra kan du gå ud til vandet, hvor du har udsigt til sælerne, der ligger på stenene – husk kikkerten!

Se sælerne og lyt med når naturguide, Ivan Ingemansen, giver spændende sæl-facts og fortæller om Avnøs sælkoloni i videoen her.

GALLERI FRA KARREBÆKSMINDE BUGT