NEKSELØ & SEJERØ BUGT

UNIKKE ØER I EN NATURSKØN BUGT

Lige i midten af Danmark ligger Sejerøbugten, som åbner sig ud mod Kattegat. Her ligger to spændende øer, Nekselø og Sejerø, og ikke mindst halvøen Sjællands Odde, der strækker sig ca. 15 kilometer ud i havet og lukker af for bugten. Begge øer er kendt for deres helt unikke natur, der bl.a. trives på grund af de ekstra soltimer, som området nyder godt. Det betyder en anelse varmere klima, og det er noget sjældne planter og den truede klokkefrø kan lide. Øernes vindblæste skrænter er utroligt smukke fra vandsiden, men også til lands er de værd at udforske på gåben.

Den hyggelige havn, Havnsø, er udgangspunkt for flere blå oplevelser. Her kan du tage færgen til Nekselø og Sejerø, og her kan du sætte kajakken i, når du skal ud til øerne eller rundt i bugten. Men på fastlandet er der også masser at opleve. Både Sjællands Odde, Korevlerne og Ordrup Næs er smukke udflugtspunkter, uanset din transportform.  

BLÅ OPLEVELSER I NEKSELØ OG SEJERØ BUGT

BLOPs Søren Larsen ser, hvad der rører sig under overfladen i Sejerøbugten.

På det lave vand er der masser af tangbegroede sten, der gemmer på et væld af småfisk og rejer. De små dyr er vigtige foderdyr for større fisk, som f.eks. havørreden, der vandrer langs kysten. Det er bl.a. kutlingen, ‘havets rugbrød’, der har denne vigtige rolle.

Længere ude kommer der sandbund, og når vandet er rigtigt lavt, kan man faktisk gå over til Nekselø. Her er også ålegræs, en vigtig plante, der bl.a. gemmer på tangnålen.

GALLERI FRA NEKSELØ OG SEJERØ BUGT