OM PROJEKTET

BLÅ OPLEVELSER er et nyt projekt fra Danske Tursejlere, der samler formidling omkring den natur og kultur, som de danske kyster og havet er så rig på. Fortalt gennem ord, video og billeder fremhæver projektet det spændende og unikke ved i alt 43 kystområder, og fortæller hvordan du bedst oplever det. Områderne er udvalgt ud fra beliggenheden på Danske Tursejleres og Dansk Sejlunions turbøjer.

BLÅ OPLEVELSER – forkortet BLOP – vil ved hjælp af gode historier og turforslag inspirere flere til at komme ud og opleve det blå Danmark med nye øjne og ny viden i bagagen. Dette uanset om man sejler, ror i kano, kajak eller SUP, snorkler, dykker, fisker eller blot er på gåben langs kysterne. 

– I dag der meget lidt formidling omkring havet, når man tager Danmarks store kystlinje i betragtning. Projekt Blå Oplevelser skal derfor opfordre og inspirere havets fritidsbrugere til at gå ombord i de unikke naturoplevelser, vi har ved vores kyster. Den indsats er med til at øge bevidstheden om, hvor vigtigt det er, at vi passer godt på naturen og havet, siger forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen, der er projektansvarlig i Blå Oplevelser.

Hjemmesiden vil fungere som en slags oplevelses-database, der løbende opdateres med nye områder, oplevelser, artikler, formidlingshistorier og events. Indholdet udarbejdes i tæt samarbejde med en lang række frivillige, lokale klubber og organisationer samt vores samarbejdspartnere.

BLÅ OPLEVELSER er ejet af Danske Tursejlere og økonomisk støttet af Nordea-Fonden, Friluftsrådet og Danske Tursejlere.

PROJEKTLEDER

SØREN LARSEN
Naturvejleder og havbiolog

PROJEKTANSVARLIG

LEIF NIELSEN
Forretningsfører i Danske Tursejlere