LIMFJORDEN NORD

LIMFJORDENS FANTASTISKE CENTRUM

Limfjorden er ét af vores mest spændende kystområder, hvor havvand fra Vesterhavet snor sig mellem klinter og øer, og forenes med ferskvand fra å-udløb i bunden af de mange vige og fjorde. Mod nordøst mødes fjordvandet atter med havet. I midten af det hele finder du helt unik kystnatur med masser af blå oplevelser og aktiviteter. Hyggelige lystbådehavne og smukke øer venter sammen med et fantastisk dyreliv, og fortidens vingesus.

Læg til ved de mange turbøjer, tag kajakken til Livø og Fur, gå på fossiljagt eller nyd blot området på anden vis. Du befinder dig her midt i skaldyrs-himlen, for Limfjorden er kendt for sine lækre østers og muslinger – og det fejres ved en lang række festivaler og events på forskellige tidspunkter af året.

Dyrelivet er også noget for sig selv, for i Limfjorden er der masser af både gråsæler og spættede sæler. Mod nord ligger et af Europas vigtigste fugleområder, Vejlerne. Og en anelse længere nordpå kan du opleve Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg. Skal der mere action på dine blå oplevelser, ligger Cold Hawaii, Nordeuropas surf city, blot et ti kilometers stenkast fra Thisted.

BLÅ OPLEVELSER I LIMFJORDEN NORD

Danmark har ét eneste fuglefjeld – det ligger ved Bulbjerg i Nordjylland. Det er et utroligt smukt sted, hvor den oceaniske havfugl, riden, yngler på de stejle klipper, der rager 47 meter op over havoverfladen. Men samtidig er det også et sted, der fortæller historien om den barske kyst og naturens kræfter.

I maj er der fuld gang i ridernes redebyggeri, og du kan nyde deres aktivitet i mange måneder fra stranden, mens de opfostrer ungerne i de dramatisk placerede reder. Ungerne bliver i reden indtil de er ca. 6 uger gamle og flyvefærdige, da det ganske enkelt er for farligt for dem at færdes på klipperne før.

Ved Bulbjerg findes en udstillingsbunker, hvor du kan lære mere om fuglefjeldet, fuglene og stedets geologi.

GALLERI FRA LIMFJORDEN NORD