AABENRAA FJORD & GENNER BUGT

DET SYDLIGSTE LILLEBÆLTS FJORDE OG ØER

I den sydligste del af Lillebælt ligger Aabenraa Fjord, som er en af Danmarks dybeste fjorde. Fjorden er ca. 10 kilometer lang og 4 kilometer bred nogle steder. Fjorden er nemt tilgængelig fra Lillebælt og byder på masser af turbøjer til sejlerne. Kystnaturen veksler mellem skovområder, dyrket jord og flere dejlige strande, hvor du kan tage snorkeludstyret på og gå på opdagelse på havbunden, bl.a. ved Varnæs Hoved.

Nord for Aabenraa Fjord ligger Genner Bugt, som er ca. 4 kilometer lang. Landskabet her er mere dynamisk med laguner og kuperet terræn. I bunden af Genner Bugt ligger Kalvø, en charmerende lille ø med en rig, maritim historie. Øen er forbundet til Jylland med en dæmning, og øen samt det omkringliggende farvand, er i dag vildtreservat. Det er her, du skal hen, hvis du gerne vil opleve forskellige fuglearter. På Kalvø ligger også en lille, charmerende lystbådehavn.

Ved indgangen til fjorden ligger Barsø, der med sine knap 3 kvadratkilometer er oplagt til en dagsudflugt i båd eller kajak. På øen dyrkes 100% økologisk landbrug, og byder også på områder med strandeng mod nord og syd.

BLÅ OPLEVELSER VED AABENRAA FJORD

Genner Bugt er en ca. 4 kilometer lang fjord i det sydlige Lillebælt. Det er et området med flot natur og kuperet terræn, og i bunden af fjorden ligger Kalvø, som er forbundet til fastlandet med en dæmning.

Den lille fjord har masser af historie, og har i 1800-tallet været hjemsted for et skibsværft, der byggede træskibe.

I dag ligger her et museum, der fortæller historien om værftet og det fiskeri, som Kalvø og fjorden efterfølgende var centrum for. I dag er der et vildtreservat på Kalvø, som tiltrækker mange spændende fugle. Her vandrestier til dem på land samt turbøjer og en utroligt hyggelig lystbådehavn til dem på vandet.

GALLERI FRA AABENRAA FJORD OG GENNER BUGT