KAJAK, KANO & SUP

AABENRAA FJORD & GENNER BUGT

AABENRAA FJORD, GENNER BUGT OG BARSØ

Leder du efter et oplagt sted til en weekendtur i kajakken, hvor du kommer tæt på naturen, lækre sandstrande, en ø og mulighed for at overnatte på strandcamping flere steder, så kig nærmere på området ved Aabenraa Fjord og Genner Bugt. Her får du nemlig en alsidig tur, som du kan forkorte eller forlænge afhængig af, hvor meget tid du har.

Aabenraa Fjord har meget at byde på. Både på fjordens nord- og sydkyst skiftes skov og dyrket land til at være dominerende. Varnæs Hoved og Vig er et højdepunkt på sydsiden af fjorden, hvor du kan nyde en pause. Langs fjordens nordside kommer du forbi et meget smukt stykke kystskov som det første efter havnen. Skarrev er en lang sandtange, der strækker sig ud i fjorden og som huser et skønt beliggende campingplads.

På turen nordpå rundt om Løjt Land mod Genner Bugt kommer du bl.a. forbi Loddenhøj Strand og jollehavn. Her kan du eventuelt overnatte på Loddenhøj camping, ellers ligger Sandskær Strandcamping længere oppe ved pynten. I Genner Bugt og fjord er kystlinjen lidt mere dynamisk, med små laguner, vige og den lille ø, Kalvø. Kalvø, der er forbundet til fastlandet med en kort dæmning, huser både lystbådehavn, fuglereservat og et museum, der fortæller historien om dengang, øen havde et aktivt træskibsværft. Her blev bl.a. det 99 meter lange skib, Cimber, bygget, som på det tidspunkt var Nordeuropas største og hurtigste handelsskib. Parker kajakken i lystbådehavnen og gå turen rundt på Kalvø.

Vil du have en ekstra oplevelse med på turen, så tag rundt om øen Barsø, der ligger ved udmundingen af Genner Bugt. Den lille ø, der har omkring 20 beboere, er blevet omlagt til 100% økologisk landbrug. Øen er udover dyrket jord præget af strandenge med vild natur. Der er omtrent en kilometers kryds fra Loddenhøj til Barsøs sydvestspids. Vær opmærksom på færgetrafik mellem øen og fastlandet.

UDGANGSPUNKT:

Aabenraa Sejl Club eller hvor som helst, der er adgang fra kysten

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

EGNET TIL:

Kajak, SUP (på kortere ture) 

DISTANCE:

Varierende

BLÅ OPLEVELSER VED AABENRAA FJORD

Genner Bugt er en ca. 4 kilometer lang fjord i det sydlige Lillebælt. Det er et området med flot natur og kuperet terræn, og i bunden af fjorden ligger Kalvø, som er forbundet til fastlandet med en dæmning.

Den lille fjord har masser af historie, og har i 1800-tallet været hjemsted for et skibsværft, der byggede træskibe.

I dag ligger her et museum, der fortæller historien om værftet og det fiskeri, som Kalvø og fjorden efterfølgende var centrum for. I dag er der et vildtreservat på Kalvø, som tiltrækker mange spændende fugle. Her vandrestier til dem på land samt turbøjer og en utroligt hyggelig lystbådehavn til dem på vandet.