LUNDEBORG

EN STILLE BY MED EN AKTIV HAVN

Lundeborg er en lille perle på Fyns østkyst. Byen er ikke specielt stor, men til gengæld er havnen et ret så aktivt område. Her kommer gæster fra nær og fjern for at opleve idyllen og den charmerende stemning. Mange sejlere gør ophold i havnen, som markerer indgangen til Det Sydfynske Øhav fra østsiden. Men også dem, der vil en tur til Langeland har et fordelsagtigt udgangspunkt her.

Ved siden af havnen ligger en lækker Blå Flag badestrand. Den er meget velbesøgt, især af turister og fynboer, der bor lidt længere inde i landet, og som nyder en udflugt til kysten. Sejlerne fra efterskolerne i Oure er i høj grad også med til at skabe liv i havnen. Det er nemlig herfra at de øver og tager på togter i forbindelse med deres undervisning.
Lundeborg var engang en aktiv fiskerihavn, og er det til dels stadig. Den østvendte kyst er en fordel, når man skal på vandet og dyrke blå aktiviteter, for når vestenvinden blæser, ligger Lundeborg i ly.

BLÅ OPLEVELSER I LUNDEBORG

Lundeborg Havn er stadig en aktiv fiskerihavn. En af de gamle fiskere, Heine Storm Petersen, har haft en helt fantastisk naturoplevelse ved Lundeborg, som han her deler.

Syd for Lundeborg på ganske lavt vand, kom et marsvin helt tæt på hans båd. Selvom han ikke havde forventet at marsvinet ville spise af hånden, snuppede den med det samme en sild han holdt frem. Det blev starten på en 17 år lang periode, hvor marsvinet hvert efterår kom og blev håndfodret fra båden.

Se de helt unikke videooptagelser og hør Heine fortælle om hans bedste naturoplevelse.