SEJLADS

LUNDEBORG

LUNDEBORG-LOHALS T/R

Lundeborg er en destination, de fleste sejlere kender. I sommerperioden er havnen fuld af liv og aktivitet, og havnen er et yndet og vigtigt stop på en længere tur rundt om Fyn eller på vej til det Sydfynske Øhav. Der er en utrolig hyggelig stemning i den familievenlige havn, som ligger lige ved siden af en af Fyns dejligste strande.

Ved Lundeborg ligger hele fire turbøjer langs kysten, to nord for havnen og to syd for. De indbyder til at tage en kortere sejltur og ligge for svaj, mens der bades, spises frokost eller måske også overnattes. Vil du ud på en længere tur, så er Lohals på Langeland en oplagt destination. Lohals ligger stik øst, ca. 6 kilometer fra Lundeborg, på den anden side af bæltet.

IDYL OG NATUR PÅ LANGELANDS NORDSPIDS
Bæltet mellem Lundeborg og Lohals markerer indgangen til Det Sydfynske Øhav fra øst. Derfor er der masser af sejlere i området. Vil du tage dig god tid over til Lohals, kan du – hvis du ikke stikker for dybt – supplere med en tur rundt om den lille, øde tange, Smørstakken. Her kan du være heldig at opleve sæler, så hold øjnene åbne og hav kikkerten parat.

Lohals er, ligesom Lundeborg, en utrolig hyggelig og idyllisk havn, der emmer af fiskermiljø. Om sommeren er her en rigtig feriestemning, med den børnevenlige havn og lækre spisemuligheder. Tag en enkelt nat eller to i Lohals, inden du vender tilbage til Lundeborg. Eller tag en afstikker langs Langelands nordspids.

Vil du gerne udvide din sejltur endnu mere, kan du overveje at tage nordpå rundt om endnu en øde tange, Vresen. Denne lille tange er et vildtreservat og hjemsted for rigtigt mange sæler og et rigt fugleliv. Du må derfor ikke gå i land her i fuglenes yngletid (1. marts – 15. juli). Nyd i stedet dyrelivet på god afstand. Hvis sælerne ikke ligger på land, er de sandsynligvis hoppet i vandet. Hold derfor et vågent øje med runde, mørke hoveder, der stikker op over overfladen og følger dig nysgerrigt.

UDGANGSPUNKT:

Lundeborg Havn

SVÆRHEDSGRAD:

Let

DISTANCE:

Varierende 

TURBØJER VED LUNDEBORG

Lundeborg Purre Skov
GPS position:
55° 8.949′ N 10° 47.368′ E

 
Lundeborg Strand
GPS position: 
55° 8.515′ N 10° 47.249′ E

Lundeborg Kirke
GPS position:
55° 7.962′ N 10° 47.107′ E
 
Lundeborg Fredskov
GPS position:
55° 7.259′ N 10° 46.881′ E
 

EN AKTIV HAVN FOR NYE SEJLERE

I Lundborg udklækkes fremtidens sejlere. Skolerne i Oure er både efterskole, kostgymnasium og højskole – og alle har de sejlads på programmet. Lundeborg Havn er skolernes sejlbase og det betyder masser af aktiviteter året rundt.

Uanset om man allerede sejler hjemmefra eller er nybegynder, er undervisningen formet til at udvikle og inspirere eleverne. Eleverne sejler bl.a. jollesejlads og tursejlads, og på højskolen er det voksne mennesker, der forberedes til at komme på langturssejlads i hele verden.

Hør Oure-skolernes Christian Larsen fortælle om de mange spændende sejlaktiviteter i Lundeborg Havn.

 

BLÅ OPLEVELSER I LUNDEBORG

Lundeborg Havn er stadig en aktiv fiskerihavn. En af de gamle fiskere, Heine Storm Petersen, har haft en helt fantastisk naturoplevelse ved Lundeborg, som han her deler.

Syd for Lundeborg på ganske lavt vand, kom et marsvin helt tæt på hans båd. Selvom han ikke havde forventet at marsvinet ville spise af hånden, snuppede den med det samme en sild han holdt frem. Det blev starten på en 17 år lang periode, hvor marsvinet hvert efterår kom og blev håndfodret fra båden.

Se de helt unikke videooptagelser og hør Heine fortælle om hans bedste naturoplevelse.