FLENSBORG FJORD & ALS

GRÆNSELANDETS UNIKKE NATUR

Dette hjørne af den vestlige Østersø er et af Danmarks mest populære områder for sejlere, kajakker og andre, der søger de blå oplevelser. Fjorde, bugter og laguner snor sig mellem Jylland, Als og Tyskland, og det betyder et væld af naturperler og masser at se for den eventyrlystne. Als Fjord og Als Sund strækker sig fra nord til syd, mens Flensborg Fjords ca. 30 kilometer indbyder til udforskning fra øst til vest. Sønderborg ligger centralt i midten af det hele og udgør et fantastisk udgangspunkt for oplevelserne.

Hyggelige havne og byer er her masser af, og der er noget for enhver smag. Det er også et af de områder, hvor der ligger flest turbøjer til sejleren, der vil have den idylliske naturoplevelse fremfor havnens og byens aktivitet.

Naturen er varieret og dynamisk, fra strandeng og lækre sandstrande, til klinter, kystskov og moser. Der er mange kringelkroge at udforske, uanset hvad din primære interesse er, og det er et sted, hvor du skal tage dig god tid for at være sikker på at få det hele med.

BLÅ OPLEVELSER I FLENSBORG FJORD OG ALS

I 1997 blev en mærkelig ‘hval’ observeret i havet syd for Dybbøl. En lokal fisker forsøgte at tegne dyret med de specielle luffer, men naturformidler Søren Larsen kunne ikke finde ud af, hvilket dyr, der var tale om.

Mysteriet blev løst og det viste sig at det var verdens største havskildpadde, læderskildpadden, der havde forvildet sig helt ned i Flensborg Fjord. To meter lang var den.

Læderskildpadden har været i danske farvande en del gange, men er alligevel et sjældent syn. Den vandrer rundt med klodens havstrømme og kommer vidt omkring.