SNORKLING & DYKNING

FLENSBORG FJORD & ALS

NØRRESKOVEN PÅ ALS

I smukke omgivelser på østsiden af Als ligger et rigtigt godt snorkelsted. Med udsigt til Nørreskovens træer, der strækker sig helt ud mod vandet, kan du dykke under overfladen og opleve en masse forskellige dyr.

Bunden veksler mellem sandbund og stenbund, hvor masser af tang vokser på stenene. På sandbunden skal du bl.a. holde godt øje med forskellige fladfisk, der gemmer sig. Kun øjnene stikker op over sandet, og når først du har spottet dem, kan du pludselig se hele fisken.

Mellem tang og sten kan du opleve ulk og kutling, der gemmer sig godt. Flotte, lilla søstjerner sidder på stenene, og rejer og krabber hygger sig med at finde føde.

UDGANGSPUNKT:

Langs stranden ved Nørreskov

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

FACILITETER:

Offentlige toiletter ved Fladbæk Strand

UDGANGSPUNKT:

Under broen på Gl. Færgevej

SVÆRHEDSGRAD:

Middel

FACILITETER:

Ingen

EGERNSUNDBROEN

Egernsundbroen ligger mellem Nybøl Nor og Flensborg Fjord. Broer er altid et spændende sted at opleve under vand, for de tiltrækker altid masser af liv. Strøm fører næring og føde med sig, og bropiller og sten giver mange gode gemmesteder.

Ved broen er der masser af blåmuslinger, når man først kommer ud i vandet. Og så er her utroligt mange brødkrummesvampe. Svampene ligner næsten koraller. De sier vandet og tager den nødvendige næring til sig selv. Resterne ligger sig ovenpå svampene, og dem tager de næsten eksotisk udseende tangrejer sig af.

Længere ude på lidt dybere vand ligger der mange store sten. De er overbegroet med smukke søanemoner og søpunge, og fungerer som et ideelt sted for bl.a. havkarusser, der gemmer sig i huler og sprækker mellem stenene.

BLÅ OPLEVELSER I FLENSBORG FJORD OG ALS

I 1997 blev en mærkelig ‘hval’ observeret i havet syd for Dybbøl. En lokal fisker forsøgte at tegne dyret med de specielle luffer, men naturformidler Søren Larsen kunne ikke finde ud af, hvilket dyr, der var tale om.

Mysteriet blev løst og det viste sig at det var verdens største havskildpadde, læderskildpadden, der havde forvildet sig helt ned i Flensborg Fjord. To meter lang var den.

Læderskildpadden har været i danske farvande en del gange, men er alligevel et sjældent syn. Den vandrer rundt med klodens havstrømme og kommer vidt omkring.