MUSHOLM BUGT

ET SMUKT ÅNDEHUL I DET BLÅ STOREBÆLT

Ved Sjællands vestkyst ligger lidt af en perle med uovertruffen udsyn til det åbne Storebælt. Kysten bugter sig fra Storebæltsbroen i syd til Reersø halvøen i nord, og midt i mellem et væld af lækre sandstrande. De små hyggelige havne, Mullerup og Reersø har masser af indbydende charme, og flere steder møder imponerende klinter og vilde strandenge det blå hav.

Midt i hele herligheden ligger den ubeboede ø, Musholm. Den udgør et perfekt udflugtsmål for sejlere, kajakker og dem, der er interesseret i naturen. Øen bugner nemlig af farvestrålende strandurter, og så er den yngleplads for en lang række spændende havfugle, bl.a. havterne, edderfugl og tejst.

Men også Reersø halvøen kan noget med sine høje klinter, det rige fugleliv og landsbyidyl. Her venter de smukke gåture, eller måske et dyk under overfladen på stenrevet, der strækker sig ud mod Storebælt og gemmer på en masse huler, hvor fiskene trives.

BLÅ OPLEVELSER I MUSHOLM BUGT

I Storebælt ligger den smukke, ubeboede ø, Musholm. Øen er hesteskoformet, og er et populært sted for kajakker og sejlere, der ligger for svaj ved en af turbøjerne. Skal du til Musholm, så tag en tur i land. Her venter nemlig et helt fantastisk dyre- og planteliv.

Farvestrålende strandurter møder dig, kaninhuller vidner om de mange vilde kaniner på øen, og klinterne og strandbredden er tilholdssted for blandt andet digesvaler, edderfugle, tejst og havterner. Rigtigt mange havfugle yngler her, og på infoskiltet kan du se en oversigt over, hvor på øen de forskellige arter opholder sig, og hvor du skal tage hensyn til dem.