SEJLADS

MUSHOLM BUGT

RUNDT I MUSHOLM BUGT

Når du sejler i Musholm Bugt befinder du dig i en helt fantastisk del af Storebælt. Især på vindstille dage, tager kysten og farvandet sig utroligt smukt ud, med klinter og blå horisont så langt øjet rækker. Mod syd knejser Storebæltsbroen, og mod nord stikker Reersø halvøen sin næse frem. I den øverste del af bugten ligger den idylliske ø Musholm, hvor der både er turbøjer og en frokostbro, du kan lægge til ved.

Her er blot to mindre havne, Reersø og Mullerup, som er både hyggelige og nærværende. De har begge alle de faciliteter, du kunne have brug for. Ved Reersø Havn ligger et stort lavvandet laguneområde, og her kan du opleve en lang række vade- og andefugle året rundt. Lagunen er forbundet med et større strandengsområde mod nordøst med å-udløb og vådområde. Samlet set er det et temmelig varieret og fantastisk smukt naturområde.

Der ligger en turbøje lige her ved indgangen til lagunen. Så hold øje med bl.a. fiskeørnen og de mange forskellige fugle, når du ligger her. Oplev også turen rundt om halvøen fra vandsiden, hvor de imponerende klinter rejser sig mere end 30 meter over havoverfladen.

DEN KROGEDE FUGLEØ
Musholm øen ligger ca. 3 kilometer fra Reersø Havn. Den krogede ø er hjemsted for en lang række spændende fugle og planter, men også et kontroversielt havbrug med ørred-opdræt. Du kan lægge til ved en af turbøjerne eller ved frokostbroen mod syd. En gåtur rundt på øen er utroligt flot – husk at respektere havfuglene på øen i yngleperioden (1. marts – 15. juli), ved at holde god afstand. De lægger bl.a. deres æg i reder på jorden ved stranden. 

Du kan bl.a. opleve strandskade, havterne, edderfugl, sølvmåge, sildemåge og svartbag. Og så holder den lille sorte alkefugl, tejsten, til på øen. Her lever også vildkaniner, og de mange strandplanter og –urter gør øen til en smuk og farverig oplevelse. Klinterne på øens sydlige spids tiltrækker masser af digesvaler, der graver dybe redehuller i skrænterne. 

Er du til lækre sandstrande, hvor ankeret kan smides og der skal bades, har du også heldet med dig her. Strandene ligger som perler på en snor hele vejen fra Korsør og til Jammerland Bugt nord for Reersø halvøen. 

 
UDGANGSPUNKT:

Korsør Lystbådehavn, Reersø eller Mullerup Havn

SVÆRHEDSGRAD:

Middel

DISTANCE:

Varierende

TURBØJER I MUSHOLM BUGT

Musholm Bro
GPS position:
55° 28.760′ N 11° 4.767′ E

Musholm Øst
GPS position: 
55° 28.803′ N 11° 4.830′ E

Musholm Øst 2
GPS position:
55° 28.829′ N 11° 4.872′ E

Reersø, Vejlen
GPS position: 
55° 31.182′ N 11° 7.719′ E

Frokostbro på Musholm
GPS position:
55° 28.633′ N 11° 4.770′ E

BLÅ OPLEVELSER I MUSHOLM BUGT

I Storebælt ligger den smukke, ubeboede ø, Musholm. Øen er hesteskoformet, og er et populært sted for kajakker og sejlere, der ligger for svaj ved en af turbøjerne. Skal du til Musholm, så tag en tur i land. Her venter nemlig et helt fantastisk dyre- og planteliv.

Farvestrålende strandurter møder dig, kaninhuller vidner om de mange vilde kaniner på øen, og klinterne og strandbredden er tilholdssted for blandt andet digesvaler, edderfugle, tejst og havterner. Rigtigt mange havfugle yngler her, og på infoskiltet kan du se en oversigt over, hvor på øen de forskellige arter opholder sig, og hvor du skal tage hensyn til dem.