HORSENS FJORD & JUELSMINDE

EN LEVENDE FJORD OG UNIK KYSTNATUR

Horsens Fjord er et fantastisk samlested for blå oplevelser. Den kringlede fjord byder på massevis af øer, sandrevler og odder, der sammen med det lave vand skaber et smukt og dynamisk område. Den evigt foranderlige natur tiltrækker en lang række fugle og andre dyr, der tillige nyder godt af at store dele af fjorden er beskyttet.

Øerne Hjarnø og Alrø er skønne udflugtsmål, hvad enten du kommer med båd, kajak, vandresko eller cykel. Der findes nemlig færger mellem øerne og fastlandet, som gør at alle kan komme fjorden rundt. Under overfladen er der flere steder skabt kunstige stenrev, og ålegræs er udplantet for at sikre at undervandsnaturen fremover har de bedste vilkår.

Syd for Horsens Fjord er As Hoved og As Vig skønne udflugtsmål med udsigt over Kattegat. Kaninøen Endelave er blot en færgesejlads væk, og her venter ø-liv og storslået kystnatur. Mod syd ligger Juelsminde, som er et livligt og charmerende samlingspunkt for lystsejlere og andre vandaktiviteter.

BLÅ OPLEVELSER I HORSENS FJORD OG JUELSMINDE

Tag med på Kyststien!

Kyststien er en vandrerute på ca. 22 kilometer, der går mellem Snaptun og Juelsminde. Turen starter ved de pågældende havne og er fint afmærket hele vejen. Du går langs kysten på næsten hele turen, og naturen er meget varieret. Du møder både skov og sandstrand, og undervejs støder du på flotte udsigter, bl.a. til Hjarnø i Horsens Fjord og As Vig. Du støder også på en udendørs udstilling om naturen og historien ved Snaptun og fjorden.

Ved Tønballe er der et rigtigt flot fugletårn med en helt fantastisk udsigt. Her kan du tage en pause og nyde de mange forskellige kystfugle i området. Du kan bl.a. opleve forskellige terner og vadefugle, edderfugle, skalleslugere, rovfugle og mange andre.

GALLERI FRA HORSENS FJORD OG JUELSMINDE