KAJAK, KANO & SUP

HORSENS FJORD & JUELSMINDE

RUNDT I HORSENS FJORD

Horsens Fjord er et paradis for den naturelskende kajakroer. Den lavvandede fjord byder på masser af små kringelkroge med øer, sandrevler og odder, der kan udforskes nærmere. Der findes desuden en naturlejrplads med et shelter nord for Vorsø, hvis du vil overnatte på dit fjord-eventyr. Der er flere gode isætningssteder, hvor du kan starte din tur, f.eks. Horsens Marina, Husodde Strand eller Snaptun Havn.

Den indre del af fjorden er præget af beboelse og strand mod nord, og af skov og dyrket land mod syd. Det er i den midterste og ydre del af fjorden, at den dynamiske natur for alvor viser sig. Vorsø og Vorsø Kalv er beskyttede øer, hvor du ikke må gå i land, men du må godt nyde området på afstand. Her holder masser af vadefugle til, og der findes en stor skarvkoloni. Desuden skal du her holde øje med havørne, der yngler på Vorsø.

Alrø er forbundet til fastlandet med en dæmning, så du kan ikke komme hele vejen rundt om øen. Tager du til området øst for øen, Lerdrup Bugt, er der masser af små sandrevler og -øer i det lave vand. Vær opmærksom på adgangsforbud i fuglenes yngleperiode (1. april – 15. juli). Se mere om vildtreservaterne i Horsens Fjord her.

Hjarnø er en hyggelig ø med odder og strandeng til nord og syd. Her kan du også opleve en lang række ande- og vadefugle. Området i yderfjorden ved Alrø og Hjarnø og de mange sandrevler og øer er også tilholdssted for sæler – så vær opmærksom på nysgerrige hoveder, der stikker op af vandet. Husk at holde god afstand til dyrene og lad dem komme til dig.

Mellem Hjarnø og fastlandet er der en del strøm, idet vandudveksling mellem fjorden og Kattegat primært foregår her. Vær også opmærksom når du runder Borre Knob, som er en lang odde. Vest for Borre Knob ligger en lang sandrevle, hvor du også kan være heldig at opleve sæler.

UDGANGSPUNKT:

Horsens Marina, Snaptun Lystbådehavn, Husodde Strand m.fl.

SVÆRHEDSGRAD:

Middel

EGNET TIL:

Kajak, SUP og kano på dele af turen

DISTANCE:

Varierende

BLÅ OPLEVELSER I HORSENS FJORD OG JUELSMINDE

Tag med på Kyststien!

Kyststien er en vandrerute på ca. 22 kilometer, der går mellem Snaptun og Juelsminde. Turen starter ved de pågældende havne og er fint afmærket hele vejen. Du går langs kysten på næsten hele turen, og naturen er meget varieret. Du møder både skov og sandstrand, og undervejs støder du på flotte udsigter, bl.a. til Hjarnø i Horsens Fjord og As Vig. Du støder også på en udendørs udstilling om naturen og historien ved Snaptun og fjorden.

Ved Tønballe er der et rigtigt flot fugletårn med en helt fantastisk udsigt. Her kan du tage en pause og nyde de mange forskellige kystfugle i området. Du kan bl.a. opleve forskellige terner og vadefugle, edderfugle, skalleslugere, rovfugle og mange andre.