RINGKØBING FJORD

FJORDEN VED DET VILDE VESTERHAV

Blot en ganske smal klitstrækning skiller Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet, og alligevel er naturen utroligt forskelligartet på hver side. Vesterhavets vindblæste kyst indbyder nok til surfing af forskellig slags, men skønne naturoplevelser og til tider mere roligt vand venter i fjorden. Her kan du gå på opdagelse i små, charmerende lystbådehavne, komme tæt på unikt fugleliv og endda opleve Danmarks største å-delta, hvor Skjern Å møder fjorden.

Langs fjorden præges landskabet af strandeng, vådområder og rørskov, og det er denne kombination, samt en gunstig beliggenhed på trækruten, der gør Ringkøbing Fjord til én af Europas vigtigste fuglelokaliteter. Men det er også en fantastisk lokalitet for dem, der vil have blå oplevelser. Udover at være et populært surf-spot for wind- og kitesurfere, byder flere små og store lystbådehavne velkommen i skønne omgivelser til de lystsejlere, der begiver sig ind i den lavvandede fjord via gennemsejlingsslusen i fiskerbyen Hvide Sande. Er vinden rigtig, er der masser af småøer, kringelkroge og å-udløb, der kan udforskes fra kajak, kano eller SUP board.

Her kan du se et interaktivt kort over friluftsoplevelser ved vandet i og omkring fjorden

BLÅ OPLEVELSER I RINGKØBING FJORD

Mød Vestkystens blå brandmand!
Ved den danske vestkyst kan du om sommeren og efteråret ofte se den blå brandmand. Det er meget sjældent at den salt-glade gople bevæger sig ind i de mere ferske, indre farvande. Den blå brandmand er i samme familie som den mere kendte røde brandmand. Den blå brandmand er dog mindre og har færre tentakler. De har nældeceller, som de brænder deres bytte – eller uopmærksomme badegæster – med.

Heldigvis er danske brandmænd ikke farlige eller giftige, og rør man dem på toppen af klokken, brænder de ikke. Den blå brandmand er utroligt flot i farven, men selvom den er et smukt syn, er det ret irriterende at den lige skal finde vej til kysten midt i badesæsonen. Omkring februar frigøres den blå brandmand fra sit polypstadie, og vokser de næste par måneder op til omkring 15-20 cm i diameter.

GALLERI FRA RINGKØBING FJORD