KALUNDBORG FJORD

FJORDEN VED DANMARKS BLÅ MIDTE

Kalundborg Fjord og det omkringliggende farvand er både smukt og unikt. Selve byen ligger godt mellem to lange halvøer, og den længste, Røsnæs, er tilmed Sjællands vestligste punkt. Mange af de blå oplevelser tager netop udgangspunkt omkring halvøen, der leverer en exceptionel dynamisk og vild natur, både over og under havoverfladen. Så uanset om du sejler, ror kajak, snorkler, vandrer eller fisker, må du ikke snyde dig selv for at gå på opdagelse her.


Kalundborg er et charmerende udgangspunkt for mange af aktiviteterne til havs. Her er masser af turbøjer til lystsejleren, og kajakroeren har masser af muligheder for kortere og længere ture. Ude ved Røsnæs Fyr er udsigten helt fantastisk, og her i midten af Danmark kan du på en god dag se til bl.a. Samsø, Vejrø, Fynshoved og Sejerø. Her er det også oplagt at tage en af de mange kyst-vandreruter, eller blot nyde naturen og dyrelivet. Røsnæs Rev strækker sig to kilometer ud i det nordlige Storebælt, og stenrevet tiltrækker både marsvin og edderfugle i massevis.

BLÅ OPLEVELSER I KALUNDBORG FJORD

Røsnæs halvøen strækker sig ca. 15 kilometer ud i det nordligste Storebælt, og under overfladen fortsætter det to kilometer lange stenrev, Røsnæs Rev. Her er det dynamiske hav i konstant bevægelse, når de ferske vande fra Østersøen blander sig med de salte fra Kattegat.

Dette tiltrækker enormt meget liv. Her er tusindvis af marsvin, der nyder godt af de mange fisk, og stenrevet er hjemsted for et mylder af dyre- og planteliv.

Røsnæs Fyr på spidsen af Røsnæs er et fantastisk sted at opleve marsvin og store flokke af edderfugle. Og så har du på en klar dag udsigt til bl.a. Samsø, Vejrø, Fynshoved, Romsø og Sejerø.

GALLERI FRA KALUNDBORG FJORD