VANDRERUTER

KALUNDBORG FJORD

MANGE FORSKELLGE RUTER PÅ RØSNÆS

Røsnæs er en utrolig smuk halvø, der er oplagt til at udforske til fods. Faktisk kan nogle af de allersmukkeste steder kun opleves på denne måde. Det er muligt at tage både korte og lange vandreture her i den varierede natur, der byder på lidt af hvert. Set med blå øjne er det den dynamiske kyst med de høje klinter og bakkede landskab med udsigt til det åbne hav, øverst på ønskelisten.

En kort vandretur kan f.eks. tage udgangspunkt fra parkeringspladsen ved fyret. Her kan du gå et kort stykke gennem skoven med en smuk udsigt, inden du når fyret. Ved fyret er der trapper ned til stranden, og så kan du følge stranden rundt om spidsen. Her er masser af edderfugle, også når du kommer på den nordlige kyst af Røsnæs. Her bliver naturen mere dramatisk, med høje klinter og stenet terræn. Du kan tage trapperne op til p-pladsen længere henne ad stranden, eller du kan fortsætte.

Men kan du lide at vandre, så må du ikke snyde dig selv for de mange andre ruter, der tager dig gennem bakket terræn, historiske steder og meget andet. Du kan planlægge din tur fra Naturrummet.

Download Naturstyrelsens Røsnæs folder her 

UDGANGSPUNKT:

Naturrummet eller p-pladsen ved Røsnæs Fyr

SVÆRHEDSGRAD:

Let til øvet

FACILITETER:

Ingen

DISTANCE:

Varierende

BLÅ OPLEVELSER I KALUNDBORG FJORD

Røsnæs halvøen strækker sig ca. 15 kilometer ud i det nordligste Storebælt, og under overfladen fortsætter det to kilometer lange stenrev, Røsnæs Rev. Her er det dynamiske hav i konstant bevægelse, når de ferske vande fra Østersøen blander sig med de salte fra Kattegat.

Dette tiltrækker enormt meget liv. Her er tusindvis af marsvin, der nyder godt af de mange fisk, og stenrevet er hjemsted for et mylder af dyre- og planteliv.

Røsnæs Fyr på spidsen af Røsnæs er et fantastisk sted at opleve marsvin og store flokke af edderfugle. Og så har du på en klar dag udsigt til bl.a. Samsø, Vejrø, Fynshoved, Romsø og Sejerø.