LANGELAND

DEN AFLANGE Ø MED DEN DYNAMISKE KYST

Langeland er ganske enkelt et must, hvis man er interesseret i oplevelser ved hav og kyst. Øen rummer utroligt mange spændende steder, der hver byder på forskellige muligheder. Er du til sejlads møder du flere charmerende havne og kystbyer. Er du til kajak, SUP eller kano, er her beskyttede kystlaguner og lavvandede områder, hvor du kan boltre dig. Dyrelivet er rigt og varieret med flere interessante spots at holde udkig eller gå en tur. Fiskere elsker Langeland, og dem, der kan lide at vandre, bliver mødt at masser af kystruter.

I nord bliver Langeland smallere, mens øen strækker sig op i Storebælt. Her er masser af små landsbysamfund, og især den gamle fiskerihavn, Lohals, er et besøg værd. Langs østkysten står fiskerne på række, og det er populært at leje en trollingbåd i Spodsbjerg for at tage ud på det dybere vand efter de store fisk. Den sydlige del af øen, især mod vest, bliver mere varieret og åbner op for en lang række blå oplevelser. Besøg f.eks. charmerende Bagenkop, fuglereservatet Tryggelev Nor eller nyd det vilde dyreliv og forskellige naturtyper ved Dovns Klint og Ristinge Hale.

BLÅ OPLEVELSER PÅ LANGELAND

Lyt med på en spændende podcast, der fortæller om nogle af de skibsvrag, der præger farvandet rundt om øen. Mange af vragene stammer fra dengang Langeland havde en stor produktion af tegl og mursten, som fragtskibe transporterede. Det betyder at der i dag stadig er spor efter tegl og mursten på havbunden.

I podcasten fortæller marinearkæolog, Sigurd Bohr, fra Langelands Museum om nogle af vragene. Blandt andet får du historien om et vrag, der forliste mellem Hou og Lundeborg, samt et vrag ved Spodsbjerg, der forliste mange år efter.

Find podcasten om skibsvrag her

Find mange andre gode historier fra Langeland i podcasten ’Lyden af Langeland’ her