SNORKLING & DYKNING

LANGELAND

VRAGET HERMES

Mellem Marstal på Ærø og Ristinge Hale på Langeland, ligger vraget af et gammelt træskib, Hermes.

For godt hundrede år siden gik det 40 meter lange skib på land på sandbanken. Vraget ligger på forholdsvis lavt vand, så det kan nås både med flaske og med snorkel.

Træbjælkerne skaber en masse gemmesteder for de forskellige fisk, og du kan bl.a. opleve havkarudser, kutlinger, tangsnarrer, tangnåle, tangspræl og mange flere. På sandbunden rundt omkring vraget, er der mange fladfisk, bl.a. skrubber.

Selve vraget er overbegroet med tang i forskellige farver, og disse kommer rigtigt tydeligt frem, når sollyset bryder igennem overfladen og ned til vraget. 

Hør Blå Oplevelsers Søren Larsen fortælle mere om vraget og se det mangfoldige dyreliv. 

UDGANGSPUNKT:

Bagenkop Havn

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

FACILITETER:

Faciliteter i Bagenkop Havn

BLÅ OPLEVELSER PÅ LANGELAND

Lyt med på en spændende podcast, der fortæller om nogle af de skibsvrag, der præger farvandet rundt om øen. Mange af vragene stammer fra dengang Langeland havde en stor produktion af tegl og mursten, som fragtskibe transporterede. Det betyder at der i dag stadig er spor efter tegl og mursten på havbunden.

I podcasten fortæller marinearkæolog, Sigurd Bohr, fra Langelands Museum om nogle af vragene. Blandt andet får du historien om et vrag, der forliste mellem Hou og Lundeborg, samt et vrag ved Spodsbjerg, der forliste mange år efter.

Find podcasten om skibsvrag her

Find mange andre gode historier fra Langeland i podcasten ’Lyden af Langeland’ her