SNORKLING & DYKNING

KALUNDBORG FJORD

GISSELØRE

Dyk ned under overfladen ved en af de mange turbøjer i Kalundborg Fjord. Du kan f.eks. gå ud fra stranden ved Restaurant Gisseløre, hvor der er mulighed for at parkere. Stedet egner sig primært til snorkling, da vandet er lavt.

Men selv på en sandbund på lavt vand vrimler det med liv. Du skal kigge efter forskellige fladfisk, der graver sig ned i sandet, så kun øjnene stikker op. Der er flere forskellige fladfisk her, både rødspætter, pighvarrer og søtunger. Her er også områder med ålegræs, og her gemmer tangnålen sig, men den brunlige, aflange krop og sjove hoved skiller sig trods alt ud fra det grønne ålegræs.

Hold øje med stimefisk. Ofte kan du her opleve pænt store stimer af tobis, der glimtende glider forbi henover bunden. På sandbunden og under sten lever kutlingen i små huler og huller. Langs kysten er der flere områder med mange sten. Sten og tang tiltrækker de flotte fisk, havkarusse og savgylte, men kigger du godt efter i hulerne mellem stenene er her også ulk, krabber og måske en torsk.

Ligger du ved en af turbøjerne, er det virkeligt værd at tage dykkermasken, snorklen og svømmefødderne på og hoppe en tur i vandet og opdage, hvad der lever under båden.

UDGANGSPUNKT:

Stranden ved Restaurant Gisseløre

SVÆRHEDSGRAD:

Let 

FACILITETER:

Ingen

BLÅ OPLEVELSER I KALUNDBORG FJORD

Røsnæs halvøen strækker sig ca. 15 kilometer ud i det nordligste Storebælt, og under overfladen fortsætter det to kilometer lange stenrev, Røsnæs Rev. Her er det dynamiske hav i konstant bevægelse, når de ferske vande fra Østersøen blander sig med de salte fra Kattegat.

Dette tiltrækker enormt meget liv. Her er tusindvis af marsvin, der nyder godt af de mange fisk, og stenrevet er hjemsted for et mylder af dyre- og planteliv.

Røsnæs Fyr på spidsen af Røsnæs er et fantastisk sted at opleve marsvin og store flokke af edderfugle. Og så har du på en klar dag udsigt til bl.a. Samsø, Vejrø, Fynshoved, Romsø og Sejerø.