SEJLADS

HORSENS FJORD & JUELSMINDE

FRA JUELSMINDE TIL HORSENS

Det er et virkeligt spændende sejladsfarvand, der møder dig ved Juelsminde og Horsens Fjord. Du får varieret og dynamisk natur, små øer, skønne bugter og hyggelige lystbådehavne. Og så er der selvfølgelig flere turbøjer, hvor du kan tage dig en pause. Fjorden er meget lavvandet, hvilket er med til at skabe dynamikken i naturen, og gennemsnitsdybden er kun 3 meter. Hele fjorden, samt Endelave og det omkringliggende farvand er Natura 2000 område, hvilket betyder at naturen er værdifuld og skal beskyttes. Desuden findes der flere vildtreservater i området.

Juelsminde ligger smukt og godt i det sydlige hjørne af Sandbjerg Vig, og både her ved havnen, og i den nordlige del af vigen ved As Hoved, er der turbøjer. Har du flere dage til rådighed, så tag en afstikker over til Endelave, især hvis det er natur, der trækker. Den øvre del af øen er et vildt naturområde med masser af fugleliv, og så er Endelave jo kendt for sine mange vilde kaniner. Rundt om øen kan du se nogle af de mange sæler, der kommer fra sandrevlerne ved Svanegrund og Møllegrund.

Ved indsejlingen til Horsens Fjord bliver du mødt af øerne Hjarnø og Alrø, der er omkranset af strandeng, vådområder og sandrevler. Her trives vadefugle, andefugle og forskellige terner og måger i massevis, og det er også sandsynligt at se et par sælhoveder stikke op ad vandet her. Gør et stop i hyggelige Snaptun eller på Hjarnø inden du tager turen ind i den inderste del af fjorden.

Den spændende kyst fortsætter ind i fjorden med flere odder, sandrevler og strandeng. Øen Vorsø samt Vorsø Kalv får lov at stå uberørt hen, og det tiltrækker i massevis af fugle. Blandt andet findes der her en stor skarvkoloni. Mellem Vorsø og Husodde Strand ligger endnu en turbøje, hvorfra du kan nyde den unikke natur i fjorden.

I bunden af fjorden ligger Horsens, der med sit livlige sejlermiljø og korte afstand til centrum, er værd at bruge god til på.

SVÆRHEDSGRAD:

Middel til øvet

DISTANCE:

Varierende

TURBØJER VED HORSENS FJORD OG JUELSMINDE

Sandbjerg Vig S
GPS position:
55° 43′ 15″N 10° 0′ 3″E

As Hoved 1
GPS position: 
55° 44′ 28″N 10° 2′ 53″E

Horsens Sejlklub
GPS position:
55° 48′ 6″N 10° 3′ 25″E

Se flere turbøjer i Horsens Fjord og Juelsminde her

BLÅ OPLEVELSER I HORSENS FJORD OG JUELSMINDE

Tag med på Kyststien!

Kyststien er en vandrerute på ca. 22 kilometer, der går mellem Snaptun og Juelsminde. Turen starter ved de pågældende havne og er fint afmærket hele vejen. Du går langs kysten på næsten hele turen, og naturen er meget varieret. Du møder både skov og sandstrand, og undervejs støder du på flotte udsigter, bl.a. til Hjarnø i Horsens Fjord og As Vig. Du støder også på en udendørs udstilling om naturen og historien ved Snaptun og fjorden.

Ved Tønballe er der et rigtigt flot fugletårn med en helt fantastisk udsigt. Her kan du tage en pause og nyde de mange forskellige kystfugle i området. Du kan bl.a. opleve forskellige terner og vadefugle, edderfugle, skalleslugere, rovfugle og mange andre.