SNORKLING & DYKNING

HORSENS FJORD & JUELSMINDE

AS HOVED

As Hoved ligger mellem Juelsminde og indsejlingen til Horsens Fjord. As Hoved strækker sig et par kilometer ud i Kattegat, og ved den sydlige kyst ligger der to turbøjer. Ganske tæt ved den østlige turbøje ligger et vrag i strandkanten, og hele dette område er fantastisk at snorkle i. Der er ikke særligt dybt, så lyset trænger fint igennem, og der er masser af liv på den varierede bund.

Her er der både områder med sandbund, store sten med tang og ålegræsbælter. Det betyder at du kan opleve mange forskellige fisk, der hver især holder til ved de forskellige bundtyper. På sandbunden er det f.eks. fladfisk og sandkutlinger, du kan se. Sandrejer graver sig ned i sandet, ligesom krabber og fladfisk, så her skal du holde godt øje med de camouflerede dyr.

I ålegræsbælterne kan du være heldig at finde næbsnog og tangnål, der forsøger at ligne ålegræsset. Næbsnogen, der er i familie med søhesten, har en lang tråd forenden, som den snor rundt om ålegræsset og går på den måde næsten i et med omgivelserne. Det er en flot fisk, med mange forskellige farvenuancer.

Ved stenene, der er overbegroet med forskellig tang, kan du se bl.a. havkarusser, kutlinger, ulk og mange flere. Disse gemmer sig mellem tangen eller i huler mellem stenene, så tag dig god tid og kig godt efter. Du kan også undersøge vraget helt inde på det lave vand. Et vrag som dette tiltrækker rigtigt mange dyr, fordi det byder på masser af gemmesteder og yder beskyttelse.

Hvis du vil dykke her ved As Hoved er det nemmest at dykke fra båd, eventuelt mens du ligger ved turbøjen. Du kan også komme ned til stranden via grusveje på land, men det kræver tilladelse fra Palsgård Gods, der ejer jorden.

UDGANGSPUNKT:

As Hoved sydlige kyst, ved vraget

SVÆRHEDSGRAD:

Let 

FACILITETER:

Ingen

BLÅ OPLEVELSER I HORSENS FJORD OG JUELSMINDE

Tag med på Kyststien!

Kyststien er en vandrerute på ca. 22 kilometer, der går mellem Snaptun og Juelsminde. Turen starter ved de pågældende havne og er fint afmærket hele vejen. Du går langs kysten på næsten hele turen, og naturen er meget varieret. Du møder både skov og sandstrand, og undervejs støder du på flotte udsigter, bl.a. til Hjarnø i Horsens Fjord og As Vig. Du støder også på en udendørs udstilling om naturen og historien ved Snaptun og fjorden.

Ved Tønballe er der et rigtigt flot fugletårn med en helt fantastisk udsigt. Her kan du tage en pause og nyde de mange forskellige kystfugle i området. Du kan bl.a. opleve forskellige terner og vadefugle, edderfugle, skalleslugere, rovfugle og mange andre.