KAJAK, KANO & SUP

MUSHOLM BUGT

RUNDT I MUSHOLM BUGT

Noget af det, der gør Danmark til et fantastisk kajak-land, er de mange små øer og holme, der kan padles ud til. Musholm Bugt er ingen undtagelse, for her ligger øen Musholm blot 3 kilometer fra land. Og det er en ø, der er helt oplagt til en dagstur i kajak – især hvis du er interesseret i unik kystnatur.

Hvis du vil have den absolut korteste afstand til den lille holm, Nordholm, nord for Musholm, kan du sætte din kajak i for enden af Skovvejen på Reersø. Ellers kan du sætte i fra havnen, hvor der er gode faciliteter, og tage den korte tur langs kysten inden du krydser over. Nordholm er en ganske lille holm, der er forbundet med Musholm via en delvist oversvømmet sandtange.

Allerede her får du en fornemmelse af det rige fugleliv, øen byder på. Du skal faktisk allerede være opmærksom på store flokke af edderfugle, og den lidt gumpetunge alkefugl, tejsten, på dit kryds over, for disse fugle kan godt lide det åbne Storebælt.

EN FARVERIG OPLEVELSE
Vil du have den bedste fornemmelse af øen, kan du tage hele vejen rundt om den. Naturen veksler mellem flotte klinter og flad strandeng, og de mange havfugle holder til på forskellige lokationer. Hvis du vil gå i land er det bedst at gøre dette ved den sydligste bro. Så undgår du at forstyrre ynglefuglene og ødelægge deres reder, som ligger på jorden ved stranden.

Fuglene yngler mellem 1. marts – 15. juli, så her skal du være opmærksom og holde afstand. Du kan bl.a. opleve strandskade, tejst, havterne, edderfugl, skarv og forskellige måger, men afhængig af sæsonen tiltrækker øen også forskellige vade- og andefugle. 

På øen bor der vildkaniner, som er en hyggelig oplevelse i sig selv. Og så kan her i højsommeren være ret så farverigt, da mange forskellige strandplanter og –urter vokser vildt her. Det er en ø, hvor du skal tage dig god tid for at få det hele med. 

TAG HELE BUGTEN MED
Men det er ikke kun Musholm, der er spændende for kajakroere. Selve Reersø halvøen er utroligt smuk fra vandsiden, hvor de 30 meter høje klinter rejser sig. Tager du på nordsiden af halvøen, så sørg for at få vådområdet Flasken og Flaskens udmunding med. Her vrimler det med vadefugle. Området er præget af strandeng og laguner, og er forbudet med lagunen, Vejlen, ved Reersø Havn. 

Men også nede sydpå nord for Korsør, er naturen smuk med klinter og strandeng. Og så er der de mange lækre sandstrande, der ligger som perler på en snor mellem Korsør og Reersø halvøen. 

 
UDGANGSPUNKT:

Reersø eller Mullerup Havn

SVÆRHEDSGRAD:

Middel til øvet

EGNET TIL:

Kajak

DISTANCE:

Varierende

BLÅ OPLEVELSER I MUSHOLM BUGT

I Storebælt ligger den smukke, ubeboede ø, Musholm. Øen er hesteskoformet, og er et populært sted for kajakker og sejlere, der ligger for svaj ved en af turbøjerne. Skal du til Musholm, så tag en tur i land. Her venter nemlig et helt fantastisk dyre- og planteliv.

Farvestrålende strandurter møder dig, kaninhuller vidner om de mange vilde kaniner på øen, og klinterne og strandbredden er tilholdssted for blandt andet digesvaler, edderfugle, tejst og havterner. Rigtigt mange havfugle yngler her, og på infoskiltet kan du se en oversigt over, hvor på øen de forskellige arter opholder sig, og hvor du skal tage hensyn til dem.