SEJLADS

AABENRAA FJORD & GENNER BUGT

RUNDT I FJORD OG BUGT

Farvandet omkring Aabenraa byder på masser af fjorde og bugter, hvor du kan gøre ophold og nyde naturen. Selve Aabenraa Fjord er en af landets dybeste fjorde, og her er masser af turbøjer at gøre ophold ved. Aabenraa Lystbådehavn ligger i bunden af fjorden, og er en hyggelig og moderne havn tæt på byens centrum. Bunden af fjorden er desuden præget af en skøn sandstrand ved siden af havnen, samt industrihavn.

Smuk kystnatur finder du både på fjordens nord- og sydkyst, hvor skov og dyrket land skiftes til at være dominerende. Varnæs Hoved og Vig er et højdepunkt på sydsiden af fjorden, hvor du kan bruge turbøjer. På fjordens nordside kommer du forbi et meget smukt stykke kystskov som det første efter havnen. Skarrev er en lang sandtange, der strækker sig ud i fjorden og som huser et skønt beliggende campingplads. Der findes turbøjer både ved skoven og ved Skarrev.

SPÆNDENDE KALVØ
På turen nordpå rundt om Løjt Land mod Genner Bugt kommer du bl.a. forbi Loddenhøj Strand og jollehavn. I Genner Bugt og fjord er kystlinjen lidt mere dynamisk, med små laguner, vige og den lille ø, Kalvø. Her ligger turbøjer i en lille bugt vest for Sandskær Strandcamping. Kalvø, der er forbundet til fastlandet med en kort dæmning, huser både lystbådehavn, fuglereservat og et museum, der fortæller historien om dengang, øen havde et aktivt træskibsværft. Her blev bl.a. det 99 meter lange skib, Cimber, bygget, som på det tidspunkt var Nordeuropas største og hurtigste handelsskib.

Vil du have en ekstra oplevelse med på turen, så tag rundt om øen Barsø, der ligger ved udmundingen af Genner Bugt. Den lille ø, der har omkring 20 beboere, er blevet omlagt til 100% økologisk landbrug. Øen er udover dyrket jord præget af strandenge med vild natur.

UDGANGSPUNKT:

Aabenraa Sejl Club

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

DISTANCE:

Varierende

TURBØJER VED AABENRAA FJORD

Hostrup Skov
GPS position:
55° 1.124′ N 9° 27.89′ E

Aabenraa Sejl Club
GPS position: 
55° 1′ 52″N 9° 25′ 32″E

Skarrev
GPS position:
55° 2.764′ N 9° 29.702′ E

Se flere turbøjer i Aabenraa Fjord og Genner Bugt her

BLÅ OPLEVELSER VED AABENRAA FJORD

Genner Bugt er en ca. 4 kilometer lang fjord i det sydlige Lillebælt. Det er et området med flot natur og kuperet terræn, og i bunden af fjorden ligger Kalvø, som er forbundet til fastlandet med en dæmning.

Den lille fjord har masser af historie, og har i 1800-tallet været hjemsted for et skibsværft, der byggede træskibe.

I dag ligger her et museum, der fortæller historien om værftet og det fiskeri, som Kalvø og fjorden efterfølgende var centrum for. I dag er der et vildtreservat på Kalvø, som tiltrækker mange spændende fugle. Her vandrestier til dem på land samt turbøjer og en utroligt hyggelig lystbådehavn til dem på vandet.