SNORKLING & DYKNING

AABENRAA FJORD & GENNER BUGT

VARNÆS

Tag en snorkeltur ved turbøjerne i Varnæs Vig ved Varnæs hoved. Uanset om du ligger med din båd ved bøjerne eller tager ud fra land, er dette et skønt sted, især for begyndere eller dem, der bare foretrækker lavt vand. På en solrig dag trænger lyset igennem og viser undervandsnaturens sande farver. Søstjerner, tang, krabber og småfisk er mere farvestrålende end man tror.

På det lave vand skal du bl.a. holde øje med tangnålen, der gemmer sig i tangen, kutlingerne der skynder sig over bunden, og fladfisk, der ligger på lur lige under sandet med kun øjnene, der stikker op.

Kig bag det forskelligfarvede tang og under stenene. Her gemmer sig mere liv, bl.a. krabber, rejer og måske en ulk. På det lave vand her kan du også opleve stimefisk som f.eks. tobis og forskelligt fiskeyngel.

Brandmanden er et flot bekendtskab med sine klare orange farver, men svømmer du ind i tentaklerne, kan det være et smertefuldt møde. Nyd i stedet brandmanden fra afstand. Tentaklerne kan blive flere meter lange og lammer evt. bytte, der kommer for tæt på.

Husk en god maske, der sidder godt, så du virkeligt kan opleve de flotte farver og detaljer under overfladen.

UDGANGSPUNKT:

For enden af Varnæsvigvej eller Varnæshoved

SVÆRHEDSGRAD:

Let 

FACILITETER:

Ingen

BLÅ OPLEVELSER VED AABENRAA FJORD

Genner Bugt er en ca. 4 kilometer lang fjord i det sydlige Lillebælt. Det er et området med flot natur og kuperet terræn, og i bunden af fjorden ligger Kalvø, som er forbundet til fastlandet med en dæmning.

Den lille fjord har masser af historie, og har i 1800-tallet været hjemsted for et skibsværft, der byggede træskibe. I dag ligger her et museum, der fortæller historien om værftet og det fiskeri, som Kalvø og fjorden efterfølgende var centrum for.

I dag er der et vildtreservat på Kalvø, som tiltrækker mange spændende fugle. Her vandrestier til dem på land samt turbøjer og en utroligt hyggelig lystbådehavn til dem på vandet.