TÆT PÅ HAVET

LIMFJORDEN NORD

FOSSILJAGT I LIMFJORDEN

Dyk ned i fortidens spændende dyre-og planteliv langs Limfjordens smukke kyster. Flere steder kan du gå på opdagelse i molerklinter og -grave, hvor du kan være heldig at finde fossiler, der er omkring 55 millioner år gamle, f.eks. fugle, fisk eller skildpadder. Du kan bl.a. gå på fossiljagt på Nordmors eller Fur.

I Furs fantastiske molerklinter kan du se de imponerende lag, som er skabt gennem millioner af år, af fortidens barske og imponerende kræfter. Knudeklinten er blot et eksempel på dette og kandiderer til at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
Nordmors byder ligesom Fur på det helt unikke molerlandskab, hvor du også kan finde din indre geolog frem og gå på fossiljagt. Du kan også besøge Fossil- og Molermuseet, der udstiller en lang række utrolige fossiler.

Både Fur Museum og Fossil- og Molermuseet tilbyder guidede fossiljagter, hvor du lærer mere om fossiler og det fantastiske landskabs opståen.

MASSER AF SKALDYR OPLEVELSER

Limfjordslandet er et mekka, når det kommer til skaldyrsoplevelser. Her finder du nogle af de lækreste råvarer man kan få – nemlig østers og skaldyr. Du skal kun få meter ud i fjorden for at finde de første lækre østers, som er kendt for at være blandt verdens bedste. Skaldyr har altid været en stor del af lokalbefolkningens hverdag, hvor det tidligere har været et stort erhverv. Derfor er skaldyr også noget, der fejres i hele Limfjorden flere gange om året med forskellige festivaler og events.

Dansk Skaldyrcenter ligger i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors. Her kan du på guidede ture og rundvisninger lære om bl.a. skaldyrenes liv og deres betydning for Limfjordens økosystem. Du kan f.eks. opleve hvordan de bliver klækket, og du kan også komme med ud i vandet og få et kig under overfladen og lede efter muslinger, rejer og forskellige fisk. Du kan også få inspiration til lækre skaldyrsretter.

Arrangementer med Dansk Skaldyrcenter bookes gennem Morsø Turistbureau.

Find forskellige festivaler og events herunder:

Destination Limfjorden

Destination Himmerland

Visit Nordvestkysten

BLÅ OPLEVELSER I LIMFJORDEN NORD

Danmark har ét eneste fuglefjeld – det ligger ved Bulbjerg i Nordjylland. Det er et utroligt smukt sted, hvor den oceaniske havfugl, riden, yngler på de stejle klipper, der rager 47 meter op over havoverfladen. Men samtidig er det også et sted, der fortæller historien om den barske kyst og naturens kræfter.

I maj er der fuld gang i ridernes redebyggeri, og du kan nyde deres aktivitet i mange måneder fra stranden, mens de opfostrer ungerne i de dramatisk placerede reder. Ungerne bliver i reden indtil de er ca. 6 uger gamle og flyvefærdige, da det ganske enkelt er for farligt for dem at færdes på klipperne før.

Ved Bulbjerg findes en udstillingsbunker, hvor du kan lære mere om fuglefjeldet, fuglene og stedets geologi.