SNORKLING & DYKNING

ÅRHUS BUGT

NATOMOLEN

Ikke langt fra Ebeltoft ligger Natomolen, der tidligere blev brugt til indskibning af brændstof til militært brug. Nu er den dog ikke i brug længere og er i stedet blevet åbnet for rekreativt brug. Det er et godt sted at bade, fiske og ikke mindst snorkle. Der ligger også flere turbøjer i nærheden, som bruges af sejlere.

Under vandet udfolder der sig massevis af liv. De store sten er begroet af forskellig, farvestrålende tang, bl.a. savtang, blæretang og strengetang. Mellem sten og tang vrimler det med især havkarusser, men du kan også møde stimer af tobis og torskeyngel. Og så er der både almindelig og stor tangnål, der camouflerer sig godt.

Der hvor bunden skråner ned og bliver dybere skal du også holde øje med forskellige fladfisk. Det her er en lokalitet, hvor du også kan finde fjæsing. Det er en rigtig flot fisk, der på trods af sin giftighed, er ret så spændende at møde – så længe du holder fingrene fra den.

UDGANGSPUNKT:

Natomolen, Kystvejen ved Ebeltoft

SVÆRHEDSGRAD:

Let 

FACILITETER:

Ingen

Natomolen er også perfekt til natdyk! 

BLÅ OPLEVELSER I ÅRHUS BUGT

Den Uendelige Bro er, som navnet antyder, en bro hvor du kan gå i al uendelighed uden at nå til vejs ende. Broen ligger utroligt naturskønt, og indbyder til flere omgange rundt, og du kan også tage en pause og nyde udsigten over havet.

Den Uendelige Bro ligger ved Marselisborg syd for Århus ved stranden. Den blev skabt i forbindelse med en udstilling i 2015, hvor kunstværket og badebroen – sammen med en række andre kunstinstallationer – prægede kyststrækningen midlertidigt. Den Uendelige Bro fik dog lov at blive permanent til glæde for naturelskere fra nær og fjern.

Hør Søren Larsen fortælle om broen – og et mystisk fund på stranden.