SEJLADS

KØGE BUGT

RUNDT I KØGE BUGT

Køge Bugt er et alletiders sejladsfarvand, uanset om du foretrækker kystnær sejlads eller det åbne hav. Her er også flere store og gode havne, hvor du kan nyde et levende havneliv og masser af muligheder. I den nordlige del af bugten, stimler lystbådehavnene sig lidt sammen, og her kan du besøge både Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Greve havne inden for kort afstand. Især om sommeren er der et leben i havnene, der alle har gode spise- og oplevelsesmuligheder. Ved Ishøj Havn ligger desuden kunstmuseet Arken, og havnen er hvert år vært for Danmarks største flydende bådmesse.

Selve kysten er præget af lækre sandstrande og klitter, der tiltrækker en masse menneskelig aktivitet. Og langs en stor del af kysten ligger der samtidig indsøer og enge, hvor masser af fugle og andet dyreliv holder til. Så hvis du er interesseret i kystnaturen, bør du tage en tur ind til land med gummibåden og gå nogle ture, eller tage på udflugt, når du ligger i en af havnene. Især området mellem Ishøj Havn og Greve Marina er interessant.

Der ligger turbøjer ved Ishøj Havn samt på hver side af indsejlingen til Greve Marina. Herfra kan du nyde naturen og roen, hvis du ikke er så meget til travle havne, eller blot vil tage en pause på sejlturen.

Længere sydpå ligger Mosede Havn ved Mosede Fort. Fortet havde en vigtig rolle under 1. verdenskrig, hvor fortet skulle forhindre landgang i Køge Bugt. De lækre sandstrande fortsætter helt ned til Køge. Nord for Køge ligger et meget vigtigt område for fugle- og andet kystdyreliv. Ølsemagle Revle og området ved Jersie Strand tiltrækker enormt mange ande- og vadefugle, der både yngler her og raster på deres træk. Her er det også oplagt at tage gummibåden i land og nyde området, der består af indsøer, øer, rørskov og strandeng.

Helt mod syd ligger Køge Marina, der, ligesom de nordlige havne, bugner af liv og muligheder.

UDGANGSPUNKT:

Køge Marina, Greve Marina, Ishøj Havn m.fl.

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

DISTANCE:

Ca. 25 kilometer fra nord til syd

TURBØJER I KØGE BUGT

Brøndby Strand V
GPS position:
55° 36.510′ N 12° 24.914′ E

Greve Marina Nord
GPS position: 
55° 35.418′ N 12° 21.840′ E

Greve Marina Syd
GPS position:
55° 35.171′ N 12° 20.919′ E

BLÅ OPLEVELSER I KØGE BUGT

Køge Bugt byder på mange gode muligheder for at opleve kystnaturen. De mange livlige havne er et godt udgangspunkt for aktiviteter på vandet, og her ligger også flere turbøjer til sejlerne. Under vand er bugten god til at gå på undervandsjagt efter pighvar, og over vand er der masser af muligheder for at vandre og se på fugle.

Ishøj Naturcenters Havhytte arrangerer ture i og ved Køge Bugt året rundt. Det kan f.eks. være fugleture, ture med vilde strandurter i fokus eller ture med waders og vandkikkert for at undersøge livet på det lave vand. På alle ture følges du med en naturvejleder, så du kommer helt tæt på bugtens dyre- og planteliv. Læs mere om Havhytten og Ishøj Naturcenters tilbud her