SNORKLING & DYKNING

LILLEBÆLT SYD

ÅRØSUND

Et stykke syd for Årøsund Havn ligger et alletiders snorkel- og dykkerspot. Det er nemt at finde, for det ligger ud for en stor bunker. Fra toppen af bunkeren kan du se ud over farvandet og over til Årø. På det lave vand er der godt at snorkle, men da det hurtigt bliver pænt dybt er det også et oplagt dykkersted. Nogle af dyrene holder gerne til på lidt dybere vand, men holder du godt øje er der masser af liv på det lave vand. Her ser du også farverne bedre, da solen nemmere bryder igennem.

Badebroen er et godt sted at gå ud. Allerede her finder du krabber og søstjerner, som ses i mange forskellige farver. Hold også øje med fladfisk, der gemmer sig i sandet og tangnåle, der er camoufleret godt i de forskellige tangtyper.

DYBERE VAND TILTRÆKKER FLERE DYR
Kommer du ud på lidt dybere vand, begynder du at kunne mærke strømmen, der bevæger sig igennem det smalle bælte mellem Årø og fastlandet. Strømmen tager næring med sig, og derfor er der ofte en del spændende dyr og tangplanter herude. Tangplanterne kan være meget forskellige i farve og udseende.

Eremitkrebs er der mange af her i Lillebælt. De er et underholdende og fascinerende bekendtskab. Hold også øje med forskellige fisk. Der er bl.a. mange ulke, der gemmer sig godt mellem sten og tang og tangspræl, den sjove, rødlige åle-formede fisk med tydelige pletter langs ryggen. Du kan også være heldig at finde panserulken, der modsat den almindelige ulk har en lang og flad krop og masser af skægtråde under hovedet. 

På det lidt dybere vand kan du også se masser af søanemoner i forskellige farver. De bruger deres tentakler til at fange plankton, der passerer dem med strømmen. 

 
UDGANGSPUNKT:

Bunkeren, ca. 200 meter syd for Årøsund Havn

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

FACILITETER:

Ingen

BLÅ OPLEVELSER I LILLEBÆLT SYD

Fem skelsættende historier fra Bågø.

Bågø er en lille, charmerende ø midt i det sydlige Lillebælt. Øen er et yndet udflugtsmål for sejlere, og 5 turbøjer indbyder til et ophold langs Bågøs kyst. Men også kajakker besøger ofte øen, som har en utrolig smuk natur og små, idylliske landsbyer.

Har du hverken kajak eller båd kan du tage færgen fra Assens. Du kan billigt og nemt leje cykler, så du kan komme rundt på hele øen. I videoen her tager Blå Oplevelsers Søren Larsen cyklen rundt på Bågø og dykker ned i fem skelsættende begivenheder på øen. Han kommer bl.a. forbi en gammel skole, der er lavet om til et naturcenter og fortæller om en voldsom stormflod i 1872, hvor ¾ af øen blev oversvømmet.