FISKESTEDER

LILLEBÆLT SYD

TORØ

Torø er meget populær blandt lystfiskere. Langs hele øens sydvestkyst og hen mod Saltofte Strand er der masser af gode muligheder for at få noget på krogen. Bunden varierer ganske fint på denne strækning, og der er både bælter med tang og sandbund.

Det er især fladfisk, der kan fanges her. Det åbne vand ud til den sydlige indgang til Lillebælt sørger for masser af næring til fiskene, der trives tæt på land langs hele kysten. Men det er også et godt sted til havørreder, der i dette område bliver pænt store.

Der er på Torø flere pynter, hvor forskelligartet bund mødes og som er gode steder at stå. Vær dog opmærksom på at du ikke må gå ud på strandengen til vest i fuglenes yngleperiode (1. marts – 15. juli). Skal du fiske på Torø, skal du parkere ved Thorøhuse forsamlingshus og så gå over broen til Torø og rundt til de forskellige fiskesteder.

UDGANGSPUNKT:

Parkeringspladsen ved Thorøhuse forsamlingshus

ARTER:

Fladfisk, havørred, hornfisk

BLÅ OPLEVELSER I LILLEBÆLT SYD

Fem skelsættende historier fra Bågø.

Bågø er en lille, charmerende ø midt i det sydlige Lillebælt. Øen er et yndet udflugtsmål for sejlere, og 5 turbøjer indbyder til et ophold langs Bågøs kyst. Men også kajakker besøger ofte øen, som har en utrolig smuk natur og små, idylliske landsbyer.

Har du hverken kajak eller båd kan du tage færgen fra Assens. Du kan billigt og nemt leje cykler, så du kan komme rundt på hele øen. I videoen her tager Blå Oplevelsers Søren Larsen cyklen rundt på Bågø og dykker ned i fem skelsættende begivenheder på øen. Han kommer bl.a. forbi en gammel skole, der er lavet om til et naturcenter og fortæller om en voldsom stormflod i 1872, hvor ¾ af øen blev oversvømmet.