FISKESTEDER

NYBORG FJORD

NYBORG MOLE

En af Danmarks bedste fiskesteder er molerne ved de gamle færgelejer ved Knudshoved. Havnebassinet var engang hjemsted for bilfærgerne, der fragtede passagerer mellem Nyborg og Korsør flere gange dagligt. Nu er havnebassinet primært hjemsted for dykkere, badegæster og lystfiskere.

Her fisker du direkte i Storebælt fra Fyns østligste punkt. Havørreder, makrel, sild og torsk er det man primært kan fange, men også fladfisk og hornfisk i sæson. Du kan ofte se marsvin jage føde i området, faktisk helt inde ved molerne. Storebæltsbroen rejser sig lige ved siden af, og den megen næring, der presses igennem bæltet og mellem bropillerne, er sandsynligvis en af hovedårsagerne til de mange fisk i området, og ikke mindst deres betragtelige størrelse.

Om du står på den nordlige eller sydlige mole er op til dig. Begge steder skal du gå et kort stykke for at komme ud til molen, om end det er lidt længere til sydmolen. Husk at tage hensyn til de mange havfugle og marsvinene i området.

UDGANGSPUNKT:

Nordmolen, forenden af Hjejlevej. Parker ved Monarch og gå ud til molen.
Sydmolen, forenden af Fyrvej. Parker lige før DSB kursuscenter og gå ud til molen. 

ARTER:

Havørred, hornfisk, makrel, torsk, fladfisk, sild

UDGANGSPUNKT:

Vesterhavnen, Nyborg

ARTER:

Sild, makrel, fladfisk

NYBORG HAVN

Nyborg Havn er ikke kun et utraditionelt dykkersted, men også et lidt utraditionelt fiskespot. I centrum af byen kan du stå med fiskestangen i hånden og få både makreller og sild på krogen. De kommer ind i havnebassinet i kæmpestore stimer, som nogle gange forårsager vandoverfladen til at koge af aktivitet. Springende fisk er heller ikke et usædvanligt syn her.

Der er masser af gode hjørner at fiske fra i havnebassinet langs hele Vesterhavnen og på Heimdals Plads. Bemærk at fiskeri er forbudt i Østerhavnen. Fiskene kommer rundt i hele bassinet og er nemme at få øje på, ikke mindst når skarver og måger jager stimerne. Der er stor fugleaktivitet i havnen og du kan udover skarver og måger opleve fiskehejrer på udkig efter et måltid fra flydebroen i midten. I vinterhalvåret dykker den lille lappedykker også efter småfisk, som havnen er rig på, og som udover fuglene også tiltrækker de større fisk.

BLÅ OPLEVELSER I NYBORG FJORD

Hvad sker der egentlig under båden, når du ligger ved en turbøje?

Her i Nyborg sker der en hel masse! Bl.a. kan du møde stor tangnål, som er vores næststørste nålefisk med sine helt op til 46 cm. Stor tangnål har yngletid i juli til oktober, og her overfører hunnen ca. 200 æg til forskellige hanner, der bærer dem i sin rugepose. En stor han kan bære op til 500 æg.

Arten er en passiv jæger, som ligger stille på bunden og venter på sit bytte.
Forbipasserende smådyr suges ind i toppen af fiskens pipettelignende mund. Føden udgøres især af små fritsvømmende krebsdyr og fiskeyngel.

Så hop i vandet med maske, snorkel og svømmefødder næste gang, du ligger for svaj ved en turbøje!