SEJLADS

MARIAGER FJORD

RUNDT I MARIAGER FJORD

Mariager Fjord er en utroligt smuk sejleroplevelse. Få fjorde har lige så meget kystskov, bakker og skrænter og det er netop denne naturtype, der gør sig så flot fra søsiden. Men det er også den store forskel mellem fjordens inderste og yderste del, er er interessant. Samtidig venter der mange både små og større lystbådehavne, samt masser af skønt beliggende turbøjer, hvor du kan overnatte, hvis alle fjordens 42 kilometer skal tilbagelægges.

Når du sejler ind i fjorden fra Kattegat, venter et meget lavvandet område med en smal, udgravet sejlrende. Her er ikke plads til at gå på opdagelse uden for sejlrenden, men der ligger dog turbøjer i den allerførste del vest for Als Odde, hvor du kan nyde det mangfoldige fugleliv, der kendetegner denne del af fjorden. Her er masser af forskellige ænder, gæs og vadefugle ved og omkring de små øer, og hele Ajstrup Bugt er fredet for at beskytte de mange fugle.

På den anden side af Hadsundbroen kommer der lidt mere dybde på. Nu begynder en vidunderlig bugtet tur i det noget dybere farvand. Her oplever du også de utroligt mange odder og hager, der stikker ud i fjorden og giver den et karakteristisk ’takket’ udseende. Her er masser af turbøjer og idylliske havne at gøre ophold ved undervejs. Det er også her, at de førnævnte store områder med bakket kystskov viser sig, og giver et indtryk af at du sejler mellem vild og uberørt natur. Besøg små perler som Høllet, Kongsdal eller Vive havne, eller læg til ved en turbøje i en af de mange bugter, inden Hobro venter i bunden af fjorden med masser af maritime tilbud.

Få en komplet oversigt over Mariager Fjords havne og oplevelser her

Har du ikke egen båd kan du stadig komme ud at sejle på smukke Mariager Fjord med hjuldamperen Svanen.

Foto: Mariagerfjord Kommune

UDGANGSPUNKT:
SVÆRHEDSGRAD:

Middel

DISTANCE:

Ca. 42 kilometer fra Als Odde til Hobro

TURBØJER I MARIAGER FJORD

Ornedalsbugten
GPS position:
56° 38.254′ N 9° 50.724′ E

Langs Odde
GPS position: 
56° 38′ 52″N 9° 56′ 48″E

Østergårde
GPS position:
56° 41.673′ N 10° 4.348′ E

Se mange flere turbøjer i Mariager Fjord her

BLÅ OPLEVELSER I MARIAGER FJORD

Kig med på Mariager Fjords friluftskort, og bliv klar til en tur på eller langs fjorden.

Mariager Fjord er ikke blot én af vores smukkeste fjorde, den er også centrum for et hav af spændende, blå friluftsoplevelser.

Leif Halling fra Mariager Kajakklub giver et overblik over fjorden og fortæller hvad sejleren, roeren og vandreren kan opleve. Han kommer omkring naturområder, havne, overnatningsmuligheder, dyrelivet og meget mere, så du kan planlægge din tur lige som du vil.