KAJAK, KANO & SUP

MARIAGER FJORD

RUNDT I MARIAGER FJORD

Mariager Fjord er af mange blevet kaldt for Danmarks bedste og smukkeste kajakvand. Og man forstår godt hvorfor, for fjorden har noget meget specielt at byde på. Træklædte, høje bakker og skrænter dominerer store dele af kysten, i et større omfang end de fleste andre af vores fjorde. Samtidig er et usædvanligt stort antal odder og hager med til at give fjorden et karakteristisk, ’takket’ udseende, og det skaber masser af oplevelser for kajakroeren eller SUP’eren.

Der er en del større og mindre havne både langs fjorden nord- og sydkyst, hvor du kan sætte i, men også en lang række andre egnede steder. Så det kommer an på, hvilken del af fjorden, du vil udforske. Hele fjorden er 42 kilometer lang, så det er oplagt med en tur på flere dage. Der er shelters ved Stinesminde og Kongsdal havne, hvor du kan overnatte.

Den inderste del af fjorden er væsentligt dybere end den yderste. Naturen ændrer sig også ret meget, med de skovklædte bakker og skrænter inderst, og et stort lavvandet område med strandenge, øer og holme yderst, hvor fjorden møder Kattegat. Denne ydre del af fjorden tiltrækker enormt mange fugle, der yngler og opholder sig på holmene og strandengene. Du skal dog være opmærksom på at der er adgangsforbud i hele Ajstrup Bugt samt de fleste af fjordens småøer i fuglenes yngleperiode (1. april – 15. juli).

De lokale kajak- og roklubber har sammen skabt ’De Blå Stier’, der er en helt fantastisk guide til ture i Mariager Fjord. Her får du al den information, hjertet begærer, om isætningssteder, naturen, overnatningsmuligheder og meget mere.

UDGANGSPUNKT:

Mariager, Hobro, Høllet, Stinesminde havne, m.fl. 

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

EGNET TIL:

Kajak, SUP, kano

DISTANCE:

Varierende

BLÅ OPLEVELSER I MARIAGER FJORD

Kig med på Mariager Fjords friluftskort, og bliv klar til en tur på eller langs fjorden.

Mariager Fjord er ikke blot én af vores smukkeste fjorde, den er også centrum for et hav af spændende, blå friluftsoplevelser.

Leif Halling fra Mariager Kajakklub giver et overblik over fjorden og fortæller hvad sejleren, roeren og vandreren kan opleve. Han kommer omkring naturområder, havne, overnatningsmuligheder, dyrelivet og meget mere, så du kan planlægge din tur lige som du vil.