TÆT PÅ HAVET

SALTHOLM & KØBENHAVN

DEN BLÅ PLANET

Man kan ikke sige blå oplevelser og København uden også at sige Den Blå Planet. Den Blå Planet er Danmarks Nationalakvarium, og Nordeuropas største akvarium. Det åbnede i sin nuværende og imponerende form i 2013, efter at have ligget i Charlottenlund siden 1939. Den Blå Planet tager hele familien med verden rundt under overfladen. Her møder I havdyr fra koldt og varmt vand, fra saltvand og fra ferskvand.

Det store akvarie, Oceanet, er ét af højdepunkterne. Her svømmer hajer og rokker side om side med havskildpadder, muræner og massevis af fisk. I kommer også på besøg i regnskoven, på koralrev og et færøsk fuglefjeld. Desuden er her flere rørebassiner, hvor I kommer helt tæt på dyrene. Udenfor boltrer havoddere fra Alaskas tangskov sig, og de bliver trænet og aktiveret flere gange i løbet af dagen. Hele vejen igennem bliver I mødt af levende og spændende naturformidling.

På Den Blå Planet kan du gå på jagt efter The Big Five. Det er et begreb man kender fra Afrikas savanne, men her er der tale om fem spændende havdyr; hammerhajen, rokken, stillhavsblæksprutten, havodderen og den særegne arapaima fisk.

ADRESSE:

Den Blå Planet
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Tlf. 44222244
info@denblaaplanet.dk

 

BLÅ OPLEVELSER VED SALTHOLM OG KØBENHAVN

Havskildpadder er et sjældent syn i Danmark. Ikke desto mindre er enkelte dyr alligevel kommet på afveje og er havnet i danske farvande. Havskildpadderne tilbagelægger tusindvis af kilometer i de store have, bl.a. ved at følge havstrømmene rundt.

I januar 2020 valgte en havskildpadde den forkerte strøm og havnede på en strand på vestkysten. Her blev den fundet af nogle turister og efterfølgende bragt til Den Blå Planet. Den var noget underafkølet grundet det kolde vand, men med kyndig hjælp fra akvariets personale kom den sig godt.

I dag lever den i bedste velgående og svømmer fornøjet rundt i Oceanet akvariet på Den Blå Planet, hvor du kan besøge den.