STOREBÆLT ØST

Ø-LIV OG NATUR I STOREBÆLT

Sjællands sydlige Storebæltskyst er en stor, blå legeplads. Her mødes farvandet med små øer, nor, fjorde og laguner. Mens horisonten strækker sig fra Omø i syd til Storebæltsbroen i nord, er der masser at opleve indimellem. Besøg de stemningsfulde lystbådehavne i Korsør og Skælskør, oplev de dynamiske kyster med kystskov og høje klinter, eller tag turen over til øerne for en god omgang idyl og ø-liv.

Er du i sejl- eller motorbåd, så er der lagt op til et flere dages sejlertogt, hvis det hele skal med. Du må ikke gå glip af den smukke indsejling til Skælskør gennem fjorden, ej heller Agersøs og Omøs små havne og flotte kyster, hvor du kan nyde naturen. Er du i kajak, kano eller SUP er der muligheder både i Korsør og Skælskør Nor, og er det den store udflugt i kajak, skal øerne udforskes. Her er naturen vildest, når især Agersø bugter sig med strandeng og laguner, der myldrer med spændende fugleliv.

Du kan sagtens opleve både Skælskør Inderfjord og øerne uden egen båd eller kajak. Tag en sejltur med Skjelskør V, eller hop på en færge til Agersø eller Omø fra Stigsnæs Havn.

BLÅ OPLEVELSER I STOREBÆLT ØST

Den 10. december 1956, fik Agersøs beboere sig noget af en overraskelse. En spækhugger var strandet på vestkysten, og det var en pænt stor en af slagsen. På Agersø Naturcenter kan man læse mere om hændelsen og se bl.a. hvalens ryghvirvel.

Spækhuggeren er et rovdyr, og har fået dens dramatiske navn pga. de spidse, kegleformede tænder, der kan bore sig ned i kødet på byttet. Der er faktisk set spækhuggere flere gange i Danmark. Mange af dem passerer Nordvestjylland og nogle af dem havner altså i de indre danske farvande. Men spækhuggeren fra 1956 var ikke den eneste hval, der strandede på Agersø. Tre år senere fik øboerne besøg af en næbhval.